iltasyazilim
FD Üye
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
12 su bardağı zeytinyağı
15 çay bardağı irmik
25 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon
Hazırlanışı
Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup 1520 dakika kaynatalım Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelimDerin bir karıştırma kabında yumurtayı mikserle çırpalım
Ardından şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim İrmiği, yoğurdu, zeytinyağını ve unu ekleyelim, karıştıralım
En son vanilyayı, kabartma tozunu ve limonun rendesini ilave edelim Karışımı yağlanmış tepsiye dökelim 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
Revaniyi fırından çıkaralım ve önce üzerinde oda sıcaklığında 1 bardak suyu gezdirelim Daha sonra ılık şerbeti dökelim
Revani şerbeti iyice çekince yarım saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
12 su bardağı zeytinyağı
15 çay bardağı irmik
25 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon
Hazırlanışı
Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup 1520 dakika kaynatalım Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelimDerin bir karıştırma kabında yumurtayı mikserle çırpalım
Ardından şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim İrmiği, yoğurdu, zeytinyağını ve unu ekleyelim, karıştıralım
En son vanilyayı, kabartma tozunu ve limonun rendesini ilave edelim Karışımı yağlanmış tepsiye dökelim 180 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene kadar pişirelim
Revaniyi fırından çıkaralım ve önce üzerinde oda sıcaklığında 1 bardak suyu gezdirelim Daha sonra ılık şerbeti dökelim
Revani şerbeti iyice çekince yarım saat kadar buzdolabında bekletip servis edelim