iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler Revanim güzel olmuyor şerbetini çekmiyor diyorsanız bu tarifi kaçırmayın Yapılışındaki püf noktasına dikkat edin lütfen
Revani keki için;
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı irmik
*2 5 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 buçuk su bardağı su
*45 damla limon suyu
Kekin üzerine dökmek için;
*1 su bardağı su(oda ısısında)
Revani Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlamamız gerekiyor
*Şeker ve suyumuzu orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya başlayınca limonunu ekleyip ocağı biraz kısarak tam 8 dk kaynatıyoruz
*Sonrasında soğumaya bırakıyoruz
*Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz
*Sonra yoğurt ekleyip karışana kadar tekrar çırpıyoruz ,son olarak irmik, kabartma tozu ,vanilya, portakal kabuğu ve un ekleyip karıştırıyoruz(unu kontrollü ekleyiniz kek kıvamında olmalı)
*Önceden yağladığımız kalıba döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (içini kürdanla kontrol edebilirsiniz)
*Pişen revani kekinin üzerine fırından çıkar çıkmaz sıcakken oda sıcaklığında 1 bardak su ?döküyoruz
*Ardından dilimleyip beklemeden soğumuş şerbeti yavaş yavaş gezdirerek döküp soğumaya bırakıyoruz
Revani keki için;
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı irmik
*2 5 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 buçuk su bardağı su
*45 damla limon suyu
Kekin üzerine dökmek için;
*1 su bardağı su(oda ısısında)
Revani Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlamamız gerekiyor
*Şeker ve suyumuzu orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz
*Kaynamaya başlayınca limonunu ekleyip ocağı biraz kısarak tam 8 dk kaynatıyoruz
*Sonrasında soğumaya bırakıyoruz
*Keki için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz
*Sonra yoğurt ekleyip karışana kadar tekrar çırpıyoruz ,son olarak irmik, kabartma tozu ,vanilya, portakal kabuğu ve un ekleyip karıştırıyoruz(unu kontrollü ekleyiniz kek kıvamında olmalı)
*Önceden yağladığımız kalıba döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (içini kürdanla kontrol edebilirsiniz)
*Pişen revani kekinin üzerine fırından çıkar çıkmaz sıcakken oda sıcaklığında 1 bardak su ?döküyoruz
*Ardından dilimleyip beklemeden soğumuş şerbeti yavaş yavaş gezdirerek döküp soğumaya bırakıyoruz