iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım Şerbetimizin soğuması gerekiyor Şeker su ve limonu ocağa alıp, kaynamaya başlayınca dakika tutun 10 dakika kaynaması yeterli olacaktır Soğumaya bırakın
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım, ısınadursun
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım mikserde 56 dakika çırpalım
Kremamsı kıvama gelene dek daha sonra irmiği sıvıyağı yoğurdu ve portakal kabuğunu ilave edip, çok az daha çırpalım
Unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim, karıştıralım
Kare borcamı sıvı yağ ile yağladıktan sonra harcımızı dökelim
Isıttığımız fırına verip, 20 dakika fırının kapağını açmayın
Kabarması sönmesin
Yaklaşık 3035 dakika arası kontrollü şekilde pişirin
Herkesin fırınının pişirme süresi farklıdır
Pişen revanimizin ilk sıcaklığının çıkması için 1015 dakika bekleyin ve sıcaklığı çıkınca üzerine şerbeti gezdirin
23 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım Şerbetimizin soğuması gerekiyor Şeker su ve limonu ocağa alıp, kaynamaya başlayınca dakika tutun 10 dakika kaynaması yeterli olacaktır Soğumaya bırakın
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım, ısınadursun
Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım mikserde 56 dakika çırpalım
Kremamsı kıvama gelene dek daha sonra irmiği sıvıyağı yoğurdu ve portakal kabuğunu ilave edip, çok az daha çırpalım
Unu, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim, karıştıralım
Kare borcamı sıvı yağ ile yağladıktan sonra harcımızı dökelim
Isıttığımız fırına verip, 20 dakika fırının kapağını açmayın
Kabarması sönmesin
Yaklaşık 3035 dakika arası kontrollü şekilde pişirin
Herkesin fırınının pişirme süresi farklıdır
Pişen revanimizin ilk sıcaklığının çıkması için 1015 dakika bekleyin ve sıcaklığı çıkınca üzerine şerbeti gezdirin
23 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun