iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*7 yemek kaşı tepeleme un
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarın limonun suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak tenceremize şeker ve suyu koyup kaynatmaya başlayalım Kaynamaya başlayınca limon suyunu koyup 23 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
Hamur için; Yumurta ve şekeri derin bir kap da köpürene kadar çırpalım Üzerine sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım Yağladığımız fırın tepsimize koyup 170 derece de kızarsan kadar pişirelim
Pişen hamurumuzu fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince keselim ( kare kare) Yaklaşık 5 dakika sonra şerbetini dökelim ve 12 saat sonra servis yapalım Üzerine Hindistan cevizi, dövülmüş fındık ya da ceviz koyabilirsiniz İsteğe bağlı Afiyet olsun
*3 yumurta
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*7 yemek kaşı tepeleme un
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarın limonun suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak tenceremize şeker ve suyu koyup kaynatmaya başlayalım Kaynamaya başlayınca limon suyunu koyup 23 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
Hamur için; Yumurta ve şekeri derin bir kap da köpürene kadar çırpalım Üzerine sırasıyla bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım Yağladığımız fırın tepsimize koyup 170 derece de kızarsan kadar pişirelim
Pişen hamurumuzu fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince keselim ( kare kare) Yaklaşık 5 dakika sonra şerbetini dökelim ve 12 saat sonra servis yapalım Üzerine Hindistan cevizi, dövülmüş fındık ya da ceviz koyabilirsiniz İsteğe bağlı Afiyet olsun