Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Revani

Revani
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Revani Tarifi İçin Malzemeler

*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 su bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için :

*3 su bardaği şeker
*3 su bardağı su
*Birkaç limon damlası

Üzerine :

*İri çekilmiş ceviz

Revani Tarifi Yapılışı Tatlı severlere güzel bir revani tarifi?
İlk önce şeker ve yumurta iyice çırpılır Ardından sıvı yağ, yoğurt, irmik sırayla eklenerek çırpılır Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice çırpılır Yağlanmış dikdörtgen borcamın bir küçüğü borcama dökülüp önceden ısıtılmış 180 derecede 25 dakika pişirilir Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi kaynatıyoruz Tatlımızın ve şerbetimizin ilk sıcaklığı biraz gittikten sonra şerbetimizi tatlımıza döküyoruz Borcam küçük olduğu için şerbeti yavaş yavaş döktüm Birazını döktüm onu biraz çekti kalanını döktüm Şerbetin tamamını* döktükten sonra iri çekilmiş cevizle süsleyip soğumaya bıraktım ?
( Dikdörtgen borcamda yada yuvarlak borcamda da yapılabilir Ama dikdörtgen borcamda bu kadar kabarık olmuyor daha ince oluyor Kabarık sevenler benim kullandığım borcamda yapabilir??)
Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun? ???

858,496Konular
981,716Mesajlar
29,783Kullanıcılar
uarasSon üye
Üst Alt