iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı süt (200 ml)
*1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
*1 su bardağı irmik
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 ,5 su bardağı kadar un
Şerbeti için
*2 ,5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbeti tencere de su şeker ve limon suyunu alıp kaynayana kadar pişirin ve ılımaya bırakın
Sonra yumurta şeker ve vanilya beyazlayana kadar çırpın
Süt sıvı yağ limon kabuğu rendesi ekleyip çırpın
İrmik un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın
Yağlanmış olan borcama dökün ve 180 derece Fırında 35 dakika kadar pişirin
Fırından çıkan keki 5 dakika bekletin ve ilk sıcaklığı gidince kürdan ile delikler açıp ılık şerbeti üstüne kepçe ile gezdirin Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip 1 saat dolaptan dinlendirin Dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun ??
*3 yumurta
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 su bardağı süt (200 ml)
*1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
*1 su bardağı irmik
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 ,5 su bardağı kadar un
Şerbeti için
*2 ,5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Revani Tarifi Yapılışı Önce şerbeti tencere de su şeker ve limon suyunu alıp kaynayana kadar pişirin ve ılımaya bırakın
Sonra yumurta şeker ve vanilya beyazlayana kadar çırpın
Süt sıvı yağ limon kabuğu rendesi ekleyip çırpın
İrmik un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın
Yağlanmış olan borcama dökün ve 180 derece Fırında 35 dakika kadar pişirin
Fırından çıkan keki 5 dakika bekletin ve ilk sıcaklığı gidince kürdan ile delikler açıp ılık şerbeti üstüne kepçe ile gezdirin Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip 1 saat dolaptan dinlendirin Dilimleyerek servis edin
Afiyet olsun ??