iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*Kabartma tozu
*Vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon
Revani Tarifi Yapılışı İşe şerbetimizi hazırlayarak başlayalım Çünkü şerbetimizin oldukça ılıması gerekiyor
Su ve şekeri tencereye alalım Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısalım ve biraz kaynatalım Kapatmaya yakın limon suyunu döküp açıktan alalım İyice ılınsın Yumurtalarımızın aklarını ayıralım Akları şeker ile beyaz ve kıvamlı olana dek çırpalım
Sonra yoğurt, yağ, yumurta sarılarını ve irmiği ekleyerek düşük devirde çırpalım
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyamızı katıp karıştıralım Yağladığımız tepsiye dökerek 170 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana dek pişirelim
Fırından alınca ilk sıcağının çıkması için 5 dk dinlendirelim ve soğuyan şerbetimizi dökelim Üzerini kapatmadan ılımasını bekleyelim Üzeri kapatıldığında hamurumuz çok mayışıyor umarım dener ve beğenirsiniz
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*Kabartma tozu
*Vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon
Revani Tarifi Yapılışı İşe şerbetimizi hazırlayarak başlayalım Çünkü şerbetimizin oldukça ılıması gerekiyor
Su ve şekeri tencereye alalım Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısalım ve biraz kaynatalım Kapatmaya yakın limon suyunu döküp açıktan alalım İyice ılınsın Yumurtalarımızın aklarını ayıralım Akları şeker ile beyaz ve kıvamlı olana dek çırpalım
Sonra yoğurt, yağ, yumurta sarılarını ve irmiği ekleyerek düşük devirde çırpalım
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyamızı katıp karıştıralım Yağladığımız tepsiye dökerek 170 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarana dek pişirelim
Fırından alınca ilk sıcağının çıkması için 5 dk dinlendirelim ve soğuyan şerbetimizi dökelim Üzerini kapatmadan ılımasını bekleyelim Üzeri kapatıldığında hamurumuz çok mayışıyor umarım dener ve beğenirsiniz
Afiyet olsun