iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*67 yemek kaşığı un
*2 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu+ vanilya
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Süslemek için;
*Badem
*Hindistan cevizi
Revani Tarifi Yapılışı Yumurtaları çırpıyoruz Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karışımımızı hazır hale getirmiş oluyoruz 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Diğer yandan şerbet için su ve şerbeti kaynatıyoruz Parmağımızla dokununca birbirine yapılıncaya kadar altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyip biraz kaynatıp altını kapatıyoruz Sıcak şerbeti keke ekliyoruz ve çekmesini bekliyoruz Üstünü istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz Ben badem ve Hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*67 yemek kaşığı un
*2 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu+ vanilya
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon suyu
Süslemek için;
*Badem
*Hindistan cevizi
Revani Tarifi Yapılışı Yumurtaları çırpıyoruz Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karışımımızı hazır hale getirmiş oluyoruz 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Diğer yandan şerbet için su ve şerbeti kaynatıyoruz Parmağımızla dokununca birbirine yapılıncaya kadar altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyip biraz kaynatıp altını kapatıyoruz Sıcak şerbeti keke ekliyoruz ve çekmesini bekliyoruz Üstünü istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz Ben badem ve Hindistan cevizi kullandım Afiyet olsun