iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağından bi parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*6 yemek kaşığı un
*2 su bardağı irmik
Şerbeti için
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*56 damla limon
Üzeri için
*Hindistan cevizi, fındık, fıstık, ceviz vs
Revani Tarifi Yapılışı Tarife başlamadan önce söylemeliyim ki tarifi akşamdan yapar sabaha kadar bekletirseniz Daha güzel oluyor Gelelim tarife Öncelikle şerbeti hazırlayın çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı
Şekeri bir tencereye alın Çok az kavurun üstüne suyunu ekleyin kaynadıktan 6 dk sonra limon suyunu sıkın 2 ya da 3 dk daha kaynasın sonra ocaktan alıp kabı değiştirin ki daha hızlı soğusun
Keki için;
Şekeri yumurtalar ile iyice köpürüp beyazlaşana kadar çırpın Daha sonra tüm malzemeyi ekleyin çırpın Yağladığınız orta boy kare borcama kek harcınızı boşaltın Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında üstü kızarana kadar kapağını açmadan pişirin Üstü kızaranca kürdan testi ile test edip fırından alın 5 dk sonra şerbetin yarısını üstüne gezdirerek dökün Diğer yarısını da sabah dökün servis etmeden önce üstüne hindistan cevizi serpin Afiyet olsun ?
*3 yumurta
*Yarım çay bardağı şeker
*1 çay bardağından bi parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*6 yemek kaşığı un
*2 su bardağı irmik
Şerbeti için
*5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*56 damla limon
Üzeri için
*Hindistan cevizi, fındık, fıstık, ceviz vs
Revani Tarifi Yapılışı Tarife başlamadan önce söylemeliyim ki tarifi akşamdan yapar sabaha kadar bekletirseniz Daha güzel oluyor Gelelim tarife Öncelikle şerbeti hazırlayın çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı
Şekeri bir tencereye alın Çok az kavurun üstüne suyunu ekleyin kaynadıktan 6 dk sonra limon suyunu sıkın 2 ya da 3 dk daha kaynasın sonra ocaktan alıp kabı değiştirin ki daha hızlı soğusun
Keki için;
Şekeri yumurtalar ile iyice köpürüp beyazlaşana kadar çırpın Daha sonra tüm malzemeyi ekleyin çırpın Yağladığınız orta boy kare borcama kek harcınızı boşaltın Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında üstü kızarana kadar kapağını açmadan pişirin Üstü kızaranca kürdan testi ile test edip fırından alın 5 dk sonra şerbetin yarısını üstüne gezdirerek dökün Diğer yarısını da sabah dökün servis etmeden önce üstüne hindistan cevizi serpin Afiyet olsun ?