iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta ( Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 su bardağı un
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet hazırlanır Şeker ve su bir tencereye koyulur Kaynayınca limon suyunu ekleyip 2 3 dakka daha kaynatılır
Soğumaya bırakılır
Keki için bir kaba 3 yumurta kırılıp şeker eklenir İyice çırpılır Sonra sıvı yağ, yoğurt, irmik eklenir ve tekrar çırpılır Kabartma tozu, vanilya, un elenir eklenir Dıştan içe doğru spatula ile karıştırılır Yağlanmış borcama koyulur Önceden ısıtılmış 175°Clik fırından 30 dakika kadar pişirilir İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyip şerbeti dökülür 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN
*3 yumurta ( Oda sıcaklığında)
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 su bardağı un
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*12 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet hazırlanır Şeker ve su bir tencereye koyulur Kaynayınca limon suyunu ekleyip 2 3 dakka daha kaynatılır
Soğumaya bırakılır
Keki için bir kaba 3 yumurta kırılıp şeker eklenir İyice çırpılır Sonra sıvı yağ, yoğurt, irmik eklenir ve tekrar çırpılır Kabartma tozu, vanilya, un elenir eklenir Dıştan içe doğru spatula ile karıştırılır Yağlanmış borcama koyulur Önceden ısıtılmış 175°Clik fırından 30 dakika kadar pişirilir İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyip şerbeti dökülür 23 saat dinlendirip servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN