iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağı
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*İsteğe göre üzerine hindistan cevizi
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz suyu ve şekeri tencereye alın kaynayana kadar arada karıştırarak kaynatın Kaynayınca ocağı yarılayın ve 10 dk altı kısık şekilde kaynatın 10 dk sonunda limon suyunu ekleyin ve 12 dk daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın Şerbeti soğuk olması gerekiyor
Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta ve şekeri 34 dk çırpın Daha sonra sırayla yoğurt ve sıvı yağını ekleyin Ardından irmiği koyun Unu ve kabartma tozunu eleyin ve son kez karıştırın Yağlanmış büyük boy borcama harcınızı dökün ve ısıttığınız fırına sürün üzeri iyice kızarana kadar aralıklı kontrol ederek pişirin Fırından çıkardıktan sonra 45 dk ilk sıcağının çıkması için dinlendirin Ve daha sonra soğumuş olan şerbeti her yerine eşit miktarda dökün soğumaya bırakın Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağı
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*İsteğe göre üzerine hindistan cevizi
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz suyu ve şekeri tencereye alın kaynayana kadar arada karıştırarak kaynatın Kaynayınca ocağı yarılayın ve 10 dk altı kısık şekilde kaynatın 10 dk sonunda limon suyunu ekleyin ve 12 dk daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın Şerbeti soğuk olması gerekiyor
Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta ve şekeri 34 dk çırpın Daha sonra sırayla yoğurt ve sıvı yağını ekleyin Ardından irmiği koyun Unu ve kabartma tozunu eleyin ve son kez karıştırın Yağlanmış büyük boy borcama harcınızı dökün ve ısıttığınız fırına sürün üzeri iyice kızarana kadar aralıklı kontrol ederek pişirin Fırından çıkardıktan sonra 45 dk ilk sıcağının çıkması için dinlendirin Ve daha sonra soğumuş olan şerbeti her yerine eşit miktarda dökün soğumaya bırakın Afiyet olsun