Şerbetli tatlıların en sevileni revaniye kendi yorumumuzu kattık, şahane oldu! Üstüne de Altınmarka'nın Sütlü Kuvertür Çikolata’sı ile sos yaptık. Tadına bakan ikinci tabağı istedi.
Çikolata Dolgulu Revani Tart
Revani için;
2 yumurta
1/2 SB toz şeker
1/2 SB yoğurt
1/2 SB sıvı yağ
1/2 SB irmik
1/2 SB un
1 TK vanilya
1 TK kabartma tozu
Şerbet için;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı seker
1 YK limon suyu
Çikolata sos için;
250 gram Altınmarka ALT70 Sütlü Kuvertür Çikolata
1 YK tereyağı
1 tutam tuz
Orta uzunluk bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar kaynatın. Şerbeti soğutun. Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. İçerisine sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek ilave edip, çırpın. Tart kalıbına revani harcını dökün ve 170 derece fırında üstü kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan kürdanla delin ve sıcak kekin üzerine soğumuş şerbeti dökün Tatlı buzdolabında
dinlenirken Altınmarka'nın Sütlü Kuvertür Çikolata’sını dilimleyerek benmari tekniğinde çikolata sosunu hazırlayın. Sosun birinci sıcaklığı geçince karşıt çevrilmiş revaninin çukur kısmına sosu dökün ve tekrar buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sonrasında süsleyip servis edin.
Ayrıntılar için tıklayınız.