Rheinisher Acılı Kavurma (Alman) Malzemeler Biftek 800 gr Yağ 2 çorba kaşığı Havuç 2 adet Kırmızı şarap 14 lt Kereviz 100 gr Çavdar kıtırı 100 gr Maydanoz 1 demet Kuru üzüm 50 gr Soğan 2 adet Tuzlu Karabiber Kırmızı şarap sirkesi 14 lt Şeker pekmezi 1 dere kaşığı Defne yaprağı 2 adet Ardıç adam başına 2 adet Yeni bahar parça başına 2 adet Yapılışı Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın Soğanı soyun ve halka halka doğrayınBir kapta sirke ve 12 lt Suyu kaynatınBunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın Bir tarafta soğumaya bırakın Bifteği bir barbar koyun, soğuk sosu üstüne dökün ve üç gün buzdolabında bekletin Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin Bifteği içinde beklettiğiniz sosu sonradan kullanılmak üzere bir tarafta saklayın Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun 14 lt Sos ve kırmızı şarabı bunun üstüne dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II Konuma gelene kadar ısıtın sonradan ateşin altını kısarak 3540 dakika pişirin Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin Sicak olarak servis yapin id