Modanın en çok ses getiren sırrı geçtiğimiz günlerde açıklandı. LVMH ile bir prensip imza atan Rihanna, geçtiğimiz günlerde Fenty isimli bir giysi markası kuracağını açıklamıştı. LVMH’in birinci siyahi hatun CEO’su ve Artistik Yöneticisi olarak marka kuran Rihanna, ünlü moda kümesinin 1987’de kurduğu Christian Lacroix’dan sonraki birinci teşebbüsü oldu. T Magazine ile bir röportaj yapan Rihanna, Fenty ekibine yakın olmak için Londra’da yaşadığını söyledi. Oyun muharriri ve oyuncu Jeremy O’Harris ile konuşan Rihanna, ünlü müzikçinin yeni markası Fenty’de göreceklerimizi anlattı.
29 Mayıs’ta satışa sunulacak olan birinci Fenty koleksiyonu; giysi, ayakkabı ve aksesuar üzere çeşitli eser seçenekleri sunacak. Geçtiğimiz günlerde resmi kampanyasını yayınlayan Fenty, modellerin giydiği oversized kadro elbiseler ve denim dizaynlar ile dikkat çekti. ‘See-Now-Buy-Now’ isimli modeli benimseyecek olan Fenty, kampanyalarda gördüğünüz eserleri anında satın alma opsiyonu sunacak.
Rihanna’nın markasında ön plana çıkan detaylardan biri blazer ceketlerde ve denim modüllerdeki korseler. “Korseye bayılıyorum. Ekip elbiselere, elbiselere, tişörtlere, denim ceketlere ve tişört elbiselere korse koyduk,” diyen Rihanna, feminen ve maskülen stilleri bir araya getirerek kendi üslubundan ilham aldıklarını söylüyor. “Kendimi ilham kaynağı olarak kullanıyorum. İncili eşofmanlar yahut korseli maskülen denim ceketler. Kişilerin her özelliklerini kucakladıkları bir yerkürede yaşadığımızı hissediyorum,” diye ekleyen Rihanna farklı üslupları bir arada kullandı.
Hoşluk ve iç giysi markalarında her vücuttan ve ırktan hatunu markasına davet eden Rihanna, Fenty giysi koleksiyonunda da birebir görüşü izliyor. “Şuan kalın ve kıvrımlıyım ve şayet kendi dizaynlarımı giyemiyorsam bu bir işe yaramaz değil mi?” diyen ünlü müzikçi kıyafetlerin 42 vücuda kadar çıktığını belirtiyor.
Bir şeyi defilede gördükten sonra altı ay sayın almayı beklemeyi sevmediğini söyleyen Rihanna, Fenty markasının her ay yeni eserler çıkaracağını belirtti. “Olabildiğince yıkıcı olmak istiyorum. Bu marka klasik değil. Defile yok. Bu yeni bir bakış açısı zira modanın bu istikamete gideceğine inanıyorum,” diyen Rihanna dalı değiştirmeyi hedefliyor. £160 ile £1,200 arası değişen birinci koleksiyon fiyatlarında en tutarlı giysi eseri £200 olan tişörtler. £870-£1200 arası değişen dış giysinin yanı sıra takılar £275-£470 ve ayakkabılar £470-£550 arası değişecek.