Beşiktaş'ın efsane ismi ve Sivasspor'un teknik yöneticisi İstek Çalımbay, futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Sabah Spor'un haberine nazaran, İstek Çalımbay Beşiktaş'tan bir teklif geldiğinde düşünmeden kabul edeceğini söyledi.
'Kriz idaresi çok önemli'
Sivasspor'daki istikrarımız natürel ki aldığımız sorumluluk ve işimizi çok sevmeye bağlı. Bazen çok sıkıntı, problemli günler yaşayabilirsiniz. Benim futbolun içinden gelmem en büyük bahtım. Beşiktaş'ta 10 seneye yakın grup kaptanlığı yaptım. En çok şampiyonluk gören de ben oldum. Bunların hepsi deneyim oluyor. Bunları antrenörlük hayatımıza yansıtıyoruz. Kriz idaresini de geliştirdiğin vakit başarılı oluyorsun.
Benim gittiğim kadroların birçok krizdeydi. Kıymetli olan grubumuzla bir arada o krizi yönetmek ki biz harika yönettik. Aldığımız ekipleri daima düşüşteyken yükselttik ve çok hoş yerlere getirdik. En son örnek Antalyaspor ile Trabzonspor. Antalyaspor sonuncuydu, 2 puanda aldık ve 5. bitirdik. Trabzonspor birinci 10'da değildi. Biz aldık, o dönemi 5. bitirdik. Bunların hepsi kriz idaresidir.
'Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İlhan Palut üzere isimler çoğalmalı'
Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, İlhan Palut üzere genç nesil teknik adamların muvaffakiyetleri kıymetli. Bu isimler çoğalmalı. Alttan yetişmesi gerekiyor. Kendilerini çok düzgün eğitmeleri gerekiyor.
Kimileri yeterli futbolcu olabilir fakat antrenörlük farklı bir şey. Kendini geliştirmezsen o vakit bir yere kadar götürebilirsin. Genç kuşaktan teknik adamlar illaki dertli vakitler yaşayacaklar. Fakat pes etmemek gerek. Türk futboluna olumlu tesirleri olacaktır.
'Beşiktaş'tan net bir teklif gelmedi, gelse esasen kabul edecektim'
Beşiktaş'tan net bir teklif gelmedi. Gelse esasen kabul edecektim. Beşiktaş'ta yıllarca oynadım. Bir sefer gittim fakat hakikat vakit değildi. Sivas'ta çalışırken bile Beşiktaş'tan bana teklif gelirse müsaade veriyorlar lakin öbür bir kadro isterse beni vermezler. Yalnızca Beşiktaş ve Ulusal Ekip isterse verirler. O da Beşiktaş'la aramızdaki bağdan ötürü. Beşiktaş'tan teklif geldiği vakit seve seve sarfiyat çalışırız. Para falan da değerli değil.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.