Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor formasını 2019-2021 yılları ortasında terleten Nikolay Moroziuk, toplumsal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla Türkiye'den yardım istedi.
2019 yılında Dinamo Kiev'den Çaykur Rizespor'a transfer olan Nikolay Moroziuk, 2 sene boyunca ülkemizde top koşturmuştu.
Ünal Karaman'ın çalıştırdığı Çaykur Rizespor, Bahar Kalkanı harekatı şehitlerini anmak için seremonide asker kıyafetleri giymişti.
Kamuflaj giyenlerden birisi de Ukraynalı Nikolay Moroziuk'tu.
Nikolay Moroziuk, Instagram'dan yaptığı duygusal paylaşımla Türk halkından yardım istedi.
'Türkiye için güç vakitler yaşanırken, Türk ordusuna ve tüm Türk halkına takviye verme bahtım olmuştu' diyerek başladığı paylaşımında şunları söyledi:
'Türkiye için güç vakitler yaşanırken, Türk ordusuna ve tüm Türk halkına takviye verme talihim olmuştu. O fotoğraf için Rus takipçilerimden tehdit ve hakaret içeren bir sürü ileti almıştım! Lakin ikinci vatanım olan Türkiye ve halkı için yaptığım, kalbimin derininden gelen bu hareketimden daima gurur duydum.
Bugün vatanım Ukrayna’da savaş var! Beşerler hür yaşadıkları bağımsız Ukrayna’mın topraklarında öldürülüyorlar, roketler uçuşuyor, bayan ve çocuklar katlediliyor ve bütün bunlar ŞEYTAN olarak isimlendirilen, Ukrayna halkını yok etmeyi amaçlayan tek bir adam istediği için oluyor.
Kudretli Türk ulusunun önünde dizlerimin üstünde yalvarıyorum. Sizlerin Ukrayna’yı ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Hatay’a, Antalya’dan Adana’ya, Sivas’tan memleketim Rize’ye... Halkıma en azından ufak bir dayanma talihi verin. Aileme kavuşmam lazım ve inanıyorum ki Türkiye mavi-sarı renklere bürünecek.'
En yakın vakitte ailene kavuşmanı diliyoruz Moroziuk! ????????