Roka Faydaları Nelerdir
Rokanın yararları
Roka Nelere İyi Gelir
imagesrokafaydalari5ad5499808986
Kokulu bir bitki olan roka, C vitamini acısından oldukca zengindir Ayrıca, K ve P vitamini ile ceşitli mineraller icerir
Bir veya iki yıllık otsu bitkiler Yapraklar toplu, disli kenarli ve tuyludur Cicekler sarımtrak veya beyazımtrak olup, uzerleri morumsu damarlıdır Sebze olarak bahcelerde yetistirilir Sert kokulu ve baharatıi bir bitkidir Kok ve tohumdan uretilir Bol sulak yerlerde yetisir
Kullanıldığı yerler:
Bitkinin yapraklari yakici, lezzetli bir ucucu yag ihtiva eder ve C vitamini tasir C vitamini miktari oldukca yuksek olup, 100 gram taze yaprakta takriben 150 mg kadar bulunur Roka yapraklari daha cok sonbahar ve kis aylarinda salata olarak kullanilir Istah acici, uyarici, kuvvet verici ve oksuruk kesici ozelliği vardır Tohumları da aynı etkileri gosterir Afrodizyak ozeliği vardır
Rokanın Faydaları:
Roka iştah acıcıdır Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır İdrar sokturucudur Karaciğere faydalıdır Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser Uyarıcıdır Vucuda kuvvet verir Bağışıklık sistemini guclendirir Cinsel gucu ve isteği arttırır Oksuruğu keser Vucuttaki zararlı maddelerin vucuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur
Ceşitli esansları, P ve K vitaminleri, cok faydalı mineralleri iceren rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren ifade ediliyor
Uzmanlar, yeşil salata şeklinde yenen rokanın, tadı ve asitleri ile mideyi calıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı actığını, bobrekleri calıştırdığını,oksuruk kesici, idrar sokturduğunu ve karında toplanan suyu boşalttığını bildiriyor
Roka Nasıl Kullanılır?
Rokanın yaprakları, koku ve tohumları kullanılır Kokunden ve tohumlarından baharat uretilir Baharatı yemeklere guzel koku ve tat vermek icin kullanılır Yapraklarının ise salatası yapılır
Rokanın yararları
Roka Nelere İyi Gelir
imagesrokafaydalari5ad5499808986
Kokulu bir bitki olan roka, C vitamini acısından oldukca zengindir Ayrıca, K ve P vitamini ile ceşitli mineraller icerir
Bir veya iki yıllık otsu bitkiler Yapraklar toplu, disli kenarli ve tuyludur Cicekler sarımtrak veya beyazımtrak olup, uzerleri morumsu damarlıdır Sebze olarak bahcelerde yetistirilir Sert kokulu ve baharatıi bir bitkidir Kok ve tohumdan uretilir Bol sulak yerlerde yetisir
Kullanıldığı yerler:
Bitkinin yapraklari yakici, lezzetli bir ucucu yag ihtiva eder ve C vitamini tasir C vitamini miktari oldukca yuksek olup, 100 gram taze yaprakta takriben 150 mg kadar bulunur Roka yapraklari daha cok sonbahar ve kis aylarinda salata olarak kullanilir Istah acici, uyarici, kuvvet verici ve oksuruk kesici ozelliği vardır Tohumları da aynı etkileri gosterir Afrodizyak ozeliği vardır
Rokanın Faydaları:
Roka iştah acıcıdır Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır İdrar sokturucudur Karaciğere faydalıdır Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser Uyarıcıdır Vucuda kuvvet verir Bağışıklık sistemini guclendirir Cinsel gucu ve isteği arttırır Oksuruğu keser Vucuttaki zararlı maddelerin vucuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur
Ceşitli esansları, P ve K vitaminleri, cok faydalı mineralleri iceren rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren ifade ediliyor
Uzmanlar, yeşil salata şeklinde yenen rokanın, tadı ve asitleri ile mideyi calıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı actığını, bobrekleri calıştırdığını,oksuruk kesici, idrar sokturduğunu ve karında toplanan suyu boşalttığını bildiriyor
Roka Nasıl Kullanılır?
Rokanın yaprakları, koku ve tohumları kullanılır Kokunden ve tohumlarından baharat uretilir Baharatı yemeklere guzel koku ve tat vermek icin kullanılır Yapraklarının ise salatası yapılır