Roka Özellikleri ve Faydaları Roka Faydaları Nelerdir Rokanın yararları Roka Nelere İyi Kazanç Balık yaptığımızda soframızın olmazsa olmazı rokanın faydalarını biliyor musunuz melekler ? Bu kıymetli sebzenin faydaları ve kullanım alanları ile ilgili bilgileri makalemizden öğrenebilirsinizrokaozelliklerivefaydalari5c504de2aed46alt 1548766686 1548766686 rokaozelliklerivefaydalari5c504de2e1caerokaozelliklerivefaydalari5c504de2e1cae rokaozelliklerivefaydalari5c504de2e1cae Kokulu bir bitki olan roka, C vitamini açısından epeyce zengindir Keza, K ve P vitamini ile farklı alanlara yönlendirilmiş mineraller içerir Bir ya da iki takvim otsu ur Yapraklar toplu, disli kenarli ve tüylüdür Çiçekler sarımtrak veya beyazımtrak olup, üzerleri morumsu damarlıdır Sebze olarak bahçelerde yetistirilir Sert kokulu ve baharatıi bir bitkidir Kök ve tohumdan üretilir Bol sulak yerlerde yetisir Kullanıldığı yerler: Bitkinin yapraklari yakici, leziz bir buharlaşan yag ihtivâ eder ve C vitamini tasir C vitamini miktari epeyce yüksek olup, 100 gram tâze yaprakta tahminen 150 mg dek bulunur Roka yapraklari daha çok sonbahar ve kis aylarinda salata olarak kullanilir Istah açici, uyarici, zor verici ve öksürük kesici özelliği vardır Tohumları da aynı etkileri gösterir Afrodizyak özeliği vardır Rokanın Faydaları: Roka iştah açıcıdır Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır İdrar söktürücüdür Karaciğere faydalıdır Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser Uyarıcıdır Vücuda güç verir Bağışıklık sistemini güçlendirir Cinsel gücü ve isteği arttırır Öksürüğü keser Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına muavin olur Çeşitli esansları, P ve K vitaminleri, çok yararlı mineralleri içeren rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren ifade ediliyor Uzmanlar, yeşil salata biçiminde yenen rokanın, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırdığını, hazmı arttırdığını, iştahı açtığını, böbrekleri çalıştırdığını,öksürük kesici, idrar söktürdüğünü ve karında toplanan suyu boşalttığını bildiriyor Roka Nasıl Kullanılır? Rokanın yaprakları, kökü ve tohumları kullanılır Kökünden ve tohumlarından baharat üretilir Baharatı yemeklere aroma ve tat belirlemek için kullanılır Yapraklarının ise salatası yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.