iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr fettucine makarna
• 1 demet roka
• 1 kırmızı soğan
• Yarım demet dereotu
• 1 çorba kaşığı hardal
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı kapari
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 8 dilim somon füme
• 1520 siyah zeytin
• Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı :
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın Dereotunu temizleyip kıyın Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın
Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın
• 500 gr fettucine makarna
• 1 demet roka
• 1 kırmızı soğan
• Yarım demet dereotu
• 1 çorba kaşığı hardal
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı kapari
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 8 dilim somon füme
• 1520 siyah zeytin
• Tuz, kırmızı pulbiber
Hazırlanışı :
Rokayı temizleyip yaprak yaprak ayırın Kırmızı soğanı soyup ince uzun doğrayın Dereotunu temizleyip kıyın Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın
Hardal, soğan, limon suyu, kapari ve zeytinyağını tavaya alıp kısık ateşte 2 dakika soteleyin Dereotu ile birlikte makarnaya ilave edip harmanlayın
Roka yapraklarını servis tabaklarına dizip üzerlerine ikişer dilim füme somonu paylaştırın Makarnayı ilave edip zeytinlerle süsleyin Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın