iltasyazilim
FD Üye
Rokoko tarifi için malzemeler
Malzemeler
2 su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz şeker
3~4 paket kakaolu bisküvi
15 su bardağı süt
400 ml krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
20~25 beze
1 paket vanilya
500 g vanilyalı dondurma
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
150 g bitter çikolata
Rokoko hazırlanışı
Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin Geniş bir kaseye alın üzerine sütü ilave ederek karıştırın Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın Üzerine hafif yumuşattığınız vanilyalı dondurmayı yayın Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin Dilimleyip servis yapın
Malzemeler
2 su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz şeker
3~4 paket kakaolu bisküvi
15 su bardağı süt
400 ml krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
20~25 beze
1 paket vanilya
500 g vanilyalı dondurma
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
150 g bitter çikolata
Rokoko hazırlanışı
Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin Geniş bir kaseye alın üzerine sütü ilave ederek karıştırın Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın Üzerine hafif yumuşattığınız vanilyalı dondurmayı yayın Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin Dilimleyip servis yapın