Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

rolü tam oturmuş

rolü tam oturmuş
0
41

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
rolü tam oturmuş ünlü oyuncumuz Cemal Toktaş rol gereği bakın ne ayla geldi Ve rolündeki halini görenler neler düşündüler şaşıracaksınız TRAVESTİLER BİLE ONU GAY ZANNETTİ 1548638483 1548638483 rolutamoturmus5c4e591873b13rolutamoturmus5c4e591873b13 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabertraaaaa&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg GÜNEŞİ GÖRDÜM FİLMİNDE CANLANDIRDIĞI TRAVESTİ ROLÜYLE KONUŞULAN CEMAL TOKTAŞ, ''CEMAL DE GAY Mİ, DİYENLERE HİÇ ALDIRMAM BEN BU ROLÜ 'ÖTEKİ' DİYE TANIMLANANLAR ÜZERİNDEKİ ÖNYARGIYI KIRMAK İÇİN KABUL ETTİM,'' DİYOR Berfin, kardelen demekmiş Kürtçe Bir kere açıp, güneşi görünce solan yine de âşıkmış güneşe ve onu bakmak için açarmış Berfin, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde, gerekli göçle Kars'tan İstanbul'a gelen bir ailenin, içindeki kadın ruhunu ortaya çıkartmayı göze bölge oğlu Kadri'nin, travesti oluşundan sonra seçtiği ad aynı zamanda Saflığı gözlerinden okunan, ailesinin ve toplumun şartlarından bihaber, kendini bulma yolunda ölümü bile göze alan bir acayip genç Kadri veya Berfin Doğu'daki ismiyle Kado Önyargılara reğmen Berfin'i seviyoruz ''Kaç Berfin, kaç!'' diye bağırıyoruz ağabeyi töre uyarınca onu öldürmek için kovalarken, 'Onun da yaşamaya hakkı var bizim dek,' diyoruz Fakat bir değişim öyküsü içinde maddesel dönüşümü de yaşayarak travesti olan KadriKadoBerfin'i canlandıran genç oyuncu Cemal Toktaş, iki misli yiğitlik sergilediği için alkışı adalet ediyor Güneşi Gördüm'den öncesi ve sonrası diye miladi bir çizgi var mı artık hayatınızda? Bir oyuncu adayı olarak kendimi geliştirmem açısından bir milat olabilir fakat İkinci sinema filmim, ama birincil gösterime giren filmim Bugüne dek üç karakter çıkardım, hepsi benim için bir milat Aldığım tepkiler oyunculuğum yönünde, bunlar da güzel tepkiler KadriKadoBerfin, filmin en kayda değer karakterlerinden Mahsun Kırmızıgül, senaryoyu verdiğinde mi tanıştınız onunla yahut üstünde konuştunuz mu? Oturup konuştuk, hikâyeyi anlattı bana Mahsun ağabey Hikâyenin genelini dinlediğimde, 'Vaay,' dedim Neler var bu 'Vaay'ın içinde? 25 yıldır yaşanan bir reel var Bu 25 sene, bir nesil çağrıda bulunmak Ben de '83 doğumluyum, 26 yaşımdayım Bu durumun içinde büyüdüm Bir iki üst kuşağımız, bizim jenerasyona bakıp, 'Apolitik, ilgisiz,' diyor Ben de diyorum oysa; 'Biz ilgisizsek bile, bunun bir sebebi olmalı, bunu niye hiç düşünmüyoruz?' Bu hikâye, bu jenerasyonun ilgisizliğinin bir tarafı Çünkü benim yaşımdaki arkadaşlarım, ister Batı'da ister Doğu'da yaşasın, bir yerlere gelince hep 'Nerelisin? Kimleri okudun, kimi tanıyorsun?' durumuna getiriliyorlar Gençlerin ilgisizliğinin belli başlı sebebi ne? Bu filmde anlatılıyor, 25 yıldır yaşanan ve dile gelmeyen bazı gerçekler var O ilgisizliğin sebebi budur Karslı bir kardeşimiz, Doğu'dan kalkıp, Beyoğlu'na geldiği süre ona hırsız gözüyle bakılıyor Doğulu bir travestinin ölümünü gördük bu filmde Kars'ta okuyamadığı için buraya geldi, iç dünyasını bilemeyiz Kadri, Kars'ta kalsaydı, içindeki kadını dışarıda çıkarabilir miydi? Orada kalsaydı olamazdı Olur Ya yine olacaktı, ağabeyinin baskısına karşı nerede, nasıl patlayacağı hiç belirlenmiş olmaz Çünkü bu kuşkusuz ruhsal bir koşul Afişte de tek gülümseyen kişilik o Köyde bastırıp, boyun eğebilir fakat İstanbul'a geldiğinde toplumun baskısı da var Ben bu karakteri kabul ederken, sadece bir travesti ya da Doğulu bir çocuğun hikâyesi olarak düşünmedim Bu çocuk Alevi, Ermeni, Arnavut, Boşnak da olabilirdi, tüm etnik kökenlere yayabiliriz Benim derdim sadece bu kimliksizleştirilmenin sebebi Arada kalıyoruz Niye? Bu zorlama da ölümü getiriyor Geçenlerde Taksim'de bir travesti evinde bıçaklanarak, Bursa'da da bir diğeri feci şekilde öldürüldü Bunları duyunca daha fazla üzülüyor musunuz bundan böyle? Evet, tabii Bir insan, kendi bu değin cesur yaşayamadığı için yapar bunu Bana daha 'Niye böyle bir rol oynadın?'' diyen olmadı Demek ama bu ülkede böyle bir tepki de alabilirim Kadri, baskıların aleyhinde durabilmek adına ağabeyine, ''Ben buyum, beni böyle kabul ediyorsan et, yoksa vur öleyim Eninde sonunda toplum beni yok edecek,'' diyor Travesti arkadaşınız var mıydı? id Mahsun ağabey, onların hayatını gerçek olarak aktarabilmek adına bana bir numara verdi, birileriyle arkadaş oldum Onlar da benim jenerasyondan Bazıları İstanbul'da doğmuş, fakat çoğunluğu Doğu kökenli Onlara travestilerle ilgili her şeyi sordum Onlar **** işçiliği yapıyor mu? Benim arkadaşlarım ticari takılmıyor; aydın, evinde tabloları olan, sanat konuştuğumuz millet 'Bizim tanrımız hermafrodit Biz üstün ırkız Düşünsene hem kadınsın hem de erkeksin,' diyor, kalıyorsun 'Bir çift gördüğünüzde önce kadına mı, erkeğe mi bakarsınız?' diye sordum, kadına bakarlarmış, 'O erkeğin yanında keşke ben olsaydım,' diye kıskanırlarmış Fakat sizin söylediğiniz gibi arkadaşlarla da tanıştım  

858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt