Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana

Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
malzemeler : 6 kişilik

* 12 küçük yada 6 büyük boyda enginar
* limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu yada daha fazlası)
* 1 (cup) su bardağı zeytinyağı

iç malzemeleri:

* 3 tepeleme yemek kaşığı, ince doğranmış maydanoz yaprağı
* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
* 3 diş sarmısak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarmısak yerine 4 adet taze soğan kullandım)
* 6 yemek kaşığı zeytinyağı
* taze öğütülmüş karabiber
* 15 limon, dilimlenmiş

tarif:

1 Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın
2 İç malzemesi için; limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun
3 Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde içlerindeki malzeme, pişerken dağılmaz
4 Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir ( ben 40 dakika pişirdim)
5 Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektirİ deali tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir
6 Soğuduktan sonra enginarlar ters çevirip içindeki malzemeyi göstererek, dilimlenmiş limonla servis yapın Sapları duruyorsa pişdiği şekilde de servis yapabilirsiniz

Bu tarifle yapılmış enginar gerçekten lezzetli oldu Bence dereotu da eklenebilir

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt