iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
115 gr tereyağı
115 gr bitter çikolata
115 gr toz şeker
4 yumurta
80 gr esmer şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı rom
3 yemek kaşığı granül kahve
Süslemek için
Çırpılmış kremşanti
Romlu çikolatalı kek hazırlanışı
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin Eriyen çikolatayı büyük bir kaseye alarak içerisine şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın Yumurtalar, kabartma tozu, rom ve kahveyi ekleyerek çırpmaya devam edin Karışımı iyice yağlanmış minik kavanozlara doldurun ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Soğumaya bıraktığınız kekleri çırpılmış kremşanti ile süsleyerek servis yapın
115 gr tereyağı
115 gr bitter çikolata
115 gr toz şeker
4 yumurta
80 gr esmer şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı rom
3 yemek kaşığı granül kahve
Süslemek için
Çırpılmış kremşanti
Romlu çikolatalı kek hazırlanışı
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin Eriyen çikolatayı büyük bir kaseye alarak içerisine şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın Yumurtalar, kabartma tozu, rom ve kahveyi ekleyerek çırpmaya devam edin Karışımı iyice yağlanmış minik kavanozlara doldurun ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Soğumaya bıraktığınız kekleri çırpılmış kremşanti ile süsleyerek servis yapın