iltasyazilim
FD Üye
Röşti Ünlü İsveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 patates
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Kırmızı biber – kara biber
Röşti Ünlü İsveç Yemeği Tarifi Yapılışı Patatesleri soyuyoruz ve haşlıyoruz Kaynamaya başladığı an çıkarıyoruz sudan
12 dk bekledikten sonra (hafif ılısın) rendenin büyük kesikli tarafında rendeliyoruz patatesleri Sonrasında kırmızı biberle karıştırıyoruz (Elimizle yoğurma yapar gibi) kırmızı biberi bolca atabilirsiniz, tuz ve karabiberde eklemeyi unutmayın
Bu sırada 1 5 yemek kaşığı yağımız tavada kızsın
Patatesleri tavaya koyuyoruz ve elimizle düz – yuvarlak (görseldeki gibi) şekli veriyoruz
Patatesler 78 dakikada kızarır, kenarlardan anlayabilirsiniz, dağılmıyolarsa, ters – düz işlemi için röşti alın
Ters – düz işlemi öncesi tavada tekrar tereyağ kızdırıyoruz ve patatesin diğer tarafını koyuyoruz
Röştimiz hazır
Afiyet olsun
*3 patates
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Kırmızı biber – kara biber
Röşti Ünlü İsveç Yemeği Tarifi Yapılışı Patatesleri soyuyoruz ve haşlıyoruz Kaynamaya başladığı an çıkarıyoruz sudan
12 dk bekledikten sonra (hafif ılısın) rendenin büyük kesikli tarafında rendeliyoruz patatesleri Sonrasında kırmızı biberle karıştırıyoruz (Elimizle yoğurma yapar gibi) kırmızı biberi bolca atabilirsiniz, tuz ve karabiberde eklemeyi unutmayın
Bu sırada 1 5 yemek kaşığı yağımız tavada kızsın
Patatesleri tavaya koyuyoruz ve elimizle düz – yuvarlak (görseldeki gibi) şekli veriyoruz
Patatesler 78 dakikada kızarır, kenarlardan anlayabilirsiniz, dağılmıyolarsa, ters – düz işlemi için röşti alın
Ters – düz işlemi öncesi tavada tekrar tereyağ kızdırıyoruz ve patatesin diğer tarafını koyuyoruz
Röştimiz hazır
Afiyet olsun