iltasyazilim
FD Üye
Rozbif Tarifi İçin Malzemeler
*Dana Bonfile
*Tane karabiber
*Tuz
*Taze kekik ya da biberiye
*3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Rozbif Tarifi Yapılışı Salam sosis ve jambon gibi hazır gıdaların tahtını sarsan sağlıklı bir atıştırmalık
Karabiberi iri taneler kalacak şekilde havanda dövünKekik veya biberiye yapraklarını dallarından ayırıp bıçak darbeleriyle küçültün (Sadece karabiber de kullanabilirsiniz)Bu baharat karışımına Tuz ekleyin ve düz ve geniş bir tabağa alın
Bütün olarak aldığımız bonfileye bu karışımın tamamını bulayın
Pişirme:
Döküm veya teflon tavayı iyice ısıtıp zeytinyağını koyalım Eti pişirirken çok fazla duman çıkıyor, yanıyor diye endişelenmeyin yüksek ateşte pişmesi gerekiyor Etimizin dış çevresini eşit şekilde pişirelim (Mühürleyelim)Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serip etimizi Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca saralım 250 derecelik Fırında 20 dk pişirelim Biraz sıcağı geçtikten sonra Hiç açmadan buzdolabına 1 gece dinlenmeye bırakalım Ertesi gün derin dondurucuya alıp yarı donmuş bir hal alınca çıkarıp incecik dilimleyelimSandwiçlerin içinde ya da meze olarak tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
*Dana Bonfile
*Tane karabiber
*Tuz
*Taze kekik ya da biberiye
*3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Rozbif Tarifi Yapılışı Salam sosis ve jambon gibi hazır gıdaların tahtını sarsan sağlıklı bir atıştırmalık
Karabiberi iri taneler kalacak şekilde havanda dövünKekik veya biberiye yapraklarını dallarından ayırıp bıçak darbeleriyle küçültün (Sadece karabiber de kullanabilirsiniz)Bu baharat karışımına Tuz ekleyin ve düz ve geniş bir tabağa alın
Bütün olarak aldığımız bonfileye bu karışımın tamamını bulayın
Pişirme:
Döküm veya teflon tavayı iyice ısıtıp zeytinyağını koyalım Eti pişirirken çok fazla duman çıkıyor, yanıyor diye endişelenmeyin yüksek ateşte pişmesi gerekiyor Etimizin dış çevresini eşit şekilde pişirelim (Mühürleyelim)Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serip etimizi Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca saralım 250 derecelik Fırında 20 dk pişirelim Biraz sıcağı geçtikten sonra Hiç açmadan buzdolabına 1 gece dinlenmeye bırakalım Ertesi gün derin dondurucuya alıp yarı donmuş bir hal alınca çıkarıp incecik dilimleyelimSandwiçlerin içinde ya da meze olarak tüketebilirsiniz
Afiyet olsun