Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

RTÜK'ten çocuklara özel web sayfası

RTÜK'ten çocuklara özel web sayfası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
RTÜK'ün desteğiyle Misakı Milli İlköğretim Okulu, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent İlköğretim Okulu ve Emlak Bankası Bilkent İlköğretim Okulu'nun iş
birliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan sayfa, hareketli nesnelerle dolu bir oda şeklinde düzenlendi

Odadaki her nesneden sayfanın değişik bölümlerine ve çocukların RTÜK'e televizyon yayınlarıyla ilgili dilek ve beklentilerini yazabilecekleri bir posta kutusunun bulunduğu 'sürpriz bir bahçeye' bağlantı yapılabiliyor

Bütün bölümleri interaktif olarak hazırlanan sayfa, ziyaretçilere kolayca katılma ve mesaj gönderme imkanı sunuyor

Oyun, fıkra, bilmece

Bugün yayına giren web sayfasında çocukların hoşlanacağı oyunlar, fıkralar, bilmeceler ve ödevlerini hazırlarken yararlanabilecekleri bilgilerin yanı sıra, çocukların televizyon programlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini, beğeni, öneri ve eleştirilerini yazabilecekleri 'Arkadaşım Televizyon' ve 'TV Okuru' bölümleri de yer alıyor

RTÜK Başkanı Zahid Akman,çocukların günde yaklaşık üç saati ekran karşısında geçiyor Ekran başındayken de çocuklarımıza hangi yayınlar olumlu, yararlı, bunu onlara iletecek herhangi bir kişi yok Bu noktada çocuklarımızın yayınlar açısından bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi gerekiyordedi

Sayfanın ana bölümlerini oluşturan 'TV Okuru' ve 'Arkadaşım Televizyon'
bölümlerinde, öğrencilerin televizyon programlarıyla ilgili duygu ve düşünceleri
ile öneri ve beklentilerine yer veriliyor

Kanalların günlük yayın akışı

Sayfada ayrıca çocukların program seçebilmeleri için televizyon kanallarının
günlük yayın akışlarıyla ilgili bilgiler de bulunuyor

RTÜK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında 20062007 öğretim yılında beş pilot ildeki ilköğretim okullarında okutulmaya başlanan Medya Okuryazarlığı dersiyle ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan projelere ve çalışmalara da çocuk web sayfasında yer verilecek

Sayfada Yardımlaşma, Belirli Günler ve Haftalar, Özgün Öyküler, Akıllı İşaretler, Çocuk Hakları, Resim Galerisi, Vitamin, ekart, TV İzlerken, Atatürk Köşesi, RTÜK nedir, Spor, Genel Kültür, Kitap Tanıtımı, Oyun, Faydalı Linkler, Çevre, Dostumuz Hayvanlar ve Posta Kutusu bölümleri de yer alıyor

RTÜK, çocukların eleştirel izleyiciler olarak yetişmeleri ve programları seçerek izlemeleri için 'Akıllı İşaretler' ve 'Medya Okuryazarlığı' projelerini de hayata geçirmişti

KAYNAK: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,497Konular
981,912Mesajlar
29,936Kullanıcılar
cakir18Son üye
Üst Alt