Ruhlar Alemi Ve Hipnoterapi ruhlar alemi varmı ruhlar alemi varmıdır video Hipnoz durumunda geçmiş kolaylıkla yeniden yaşanır Regresyon tekniği ile geçmişte soruna neden olan olayları canlandırtıp yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yaparız Bu geçmiş ara sıra geçmiş hayatlarda olabilir Gerçekten geçmiş hayat var mı? Bunu söyleyecek durumda değilim Ama en azından bilinçaltında böyle bir kavram var Geçmiş yaşamlarını yaşayan on binlerce hipnoz öyküsü kitaplarda mevcut Fiziksel ceset ölmesine karşın bilinç enerjisi yaşamını sürdürebiliyor mu? Bu olgular bu olasılığın göz ardı edilmemesi gerektiğini gösteriyor Ölümü yaşamış ve sonradan tıbbi müdahale ile yeniden yaşama döndürülen 11 milyon insanın anlattıkları birbirine yakın gözlemler Bunların bilimsel ispatını gerçekleştirmek benim işim değil Fakat çözümlemeli çare sırasında ara sıra sorunun kökü geçmiş yaşamlardan taşınan bilinçaltı parçalarda karşımıza çıkabiliyor Şahsen ben bu şekilde birkaç olaya tanık oldum Bu konuda yazılı değişik kitaplarda şöyle örnekler var Geçmiş yaşamda suda ölerek ölmüş bir kişi bu yaşamda sudan korkuyor Kafası ezilerek ölmüş bir birey bu yaşamında aralıksız baş ağrısı çekebiliyor İç organları vahşi hayvanlar göre parçalanmış bir kişi bu yaşamında pankreas yetmezliğine ast şeker hastası olabiliyor ve bu durum çözümlendikten sonradan şeker hastalığı sona eriyor Ailesinden kopamayan bir kişide ölmüş kardeşinin bilinç parçası karşımıza çıkıyor “ ve ben gidersem annem babam fazla üzülebilir diye konuşabiliyor Geçmiş yaşamında diri diri gömülmüş bir kadının ruh parçası bu yaşmadaki kişide amaçsız düzeydeki ölüm korkusunun nedeni olabiliyor ( kaynak: Healing Lost SoulsWilliam J Baldwin Ph D Hampton Roads Pub Co 2003) Çoğul karakter hastalığı olan bazı kişilerde kişiliklerden bazıları geçmiş yaşama ait olabiliyor Geçmiş hayat kişilikleri bilinçaltında sessiz olarak bekleyebiliyor Ama hipnozda bu hatıralar yeniden ortaya çıkıyor Geçmiş yaşamda çekilen acılar, alışkanlıklar, hastalıklar, şehvetli sorunlar bu yaşama aynen taşınabiliyor Yaşamlar arası dünyada ( astral alem) hipnoz deneyimi yaşayan millet birbirinden habersiz defalarca aynı ritüelleri ve geçişleri aktarabiliyor ( Life Between Lives, Micheal Newton) Başka yaşamlardan bu yaşama geçiş ayrı şekillerde bilinçaltında kendini gösterebiliyor İnanca ve yaşanan öykülere tarafından öldükten sonra bedeni terk eden ruh Işık denen bir dünyaya dürüst yönlenir Bunu öbür dünya diye niteleyebiliriz Lakin şu veya böylece bazı ruhlar bu çekimi yaşamaz ve bu dünyada kalır Ve yaşamış maddi bir bedene asalak bir ruh olarak dahil olur Ve ev sahibi bedeni kendi davranış, belirti veya durumlarıyla etkileyebilir Bu alanda çalışma yapanların verdikleri örneklere tarafından, geçmiş yaşamdaki çekilmiş acılar bu yaşamda ölümcül hastalıklara dek dışarı giden durumlara neden olabiliyor Geçmiş yaşamdan bulaşmış kişilikler bu yaşamdaki ilişkileri etkileyebiliyor Ruhun ay da bilincin parçalanması ve bir kısmının kaybedilmesi depresyon, dikkat bozukluğu hafıza zayıflığı, takâtsizlik nedeni olabiliyor Davranışlar, inançlar, korkular, duygusal çalkantılar, kötü alışkanlıklar ve davranışlar bu etkileşimler sonucu birdenbire ortaya çıkabiliyor Bir kaza, organ takılması, rahatsızlık, cerrahi müdahale, yakın birinin ölümü sonucu pat diye ortaya meydana çıkan bu değişimler yeni bir ruhsal varlığın o fiziksel bedene dahil olduğunun belirtisi olabiliyor İnsan dışı varlıklara ait bilinçaltı enerjilerinin bedene dahil olması ( yani insanlar deyimiyle şeytan ya da cin girmesi) kendini öfke, öfke krizi, fazla güç ve cinnet geçirme şeklinde belirlenmiş edebilir Ruh seansları sırasında medyumun diğer bir ruhla irtibat kurması istemli olarak bu ruhu geçici sahiplenme örneği olarak kabul ediliyor Ama fırsatçı bir ruh bedenden her tarafta çıkmayabilir Yaşamış fiziki bir varlığın boşta gezen bir ruh kadar işgal edilmesi inancı tarihin her döneminde karşımıza çıkar Hatta törenlerle ruh sonuç seansları düzenlenir Şaman geleneğimizde de bu ayinler vardır ( Merak edenler Şamanlarla ilgili linki okuyabilirsiniz (Pentagram Ritüeli) Tabiki bugünkü pozitivist anlayışlı bilimsel araştırma ve kanıta dayalı yöntemlerle insan ölümünden daha sonra neler olduğunu ortaya dökebilen bilimsel kanıtlar yoktur İnsan deneyiminin ve inancının bir ölçüsü olmadığı sürece ruh kavramı bilimsel kabul edilmeyecektir Fakat şahsen deneyimlenenler de o kişinin gerçeğidir ( Bilimsellik kavramı da tanıma tarafından değişen bir kavramdır Hele ticari dünyada bu kavram fazla esnetilmekte ve çıkara hizmet edecek şekilde kullanılmaktadır Tıpta da gerçekten bir fazla çare yöntemi insanların kendi üzerlerindeki gözlemine dayanır Ağrıyı ölçen bir makine az önce yapılmamıştır ama eczane rafları sancı kesicilerle doludur Depresyonu ölçen bir aygıt yoktur lakin Dünya’da en çok satılan ilaçlar antidepressanlardır) Kaldı ama bu müşteri aktarımları yapan ahali hiç bilmedikleri, gitmedikleri yerleri en ayrıntılı şekilde tasvir edebilmektedirler Ülkemizde özellikle İskenderunHatay Bölgesinde şaşırtıcı geçmiş hayat deneyimleri TV dizilerine konu olmuştur Bu olaylara tanımlama getirebilmek için başta “bilinç nedir ? sorusu yanıtlanmalıdır Bilinc “insan bedeninde oluşan biyokimyasal bir durum mıdır yoksa “öbür boyutları olan bir enerjimidir? Benim açımdan manâlı olan tedaviye aldığım bilinçaltının gerçeğidir Ben bu yaşamın sorunlarını bu yaşamda aramayı ve çözmeyi yeğlerim Ama hiçbir vakit bilinçaltını bu açıdan yönlendirmem Yani bir sorunun kaynağını ararken bilinçaltına yalnızca bu yaşamdaki olaya git gibi bir yön belirleme yapmam Bu regresyon etiğine yerinde değildir Fakat huysuz de etik değildir Yani bir kişiye her tarafta senin sorunların geçmiş yaşama dayanıyor, veya senin içinde ikinci bir ruh olabilir bu ruhu çıkarmamız lüzumlu “diyerek koşullayıp hipnozdayken de şu anda bu ruh konuşsun veya şimdi geçmiş yaşama git gibi yönlendirmeler yapmak son derece sakıncalıdır ve ahlak değildir Bilinçaltı hipnozda telkinlere açıktır ve sizin isteğinizi yerine getirmek için çabalar İşe yaramayacak bir takım yeni sorunları ve şaşkınlığı o kişiye yüklemeye hiçbir şekilde hakkımız yoktur Fakat tedavi esnasında kendiliğinden karşımıza çıkacak durumlarla nasıl baş edilmesi gerektiğini de bilmek zorundayız Çözümlemeli hipnoterapi yapmaya soyunan her tıp mensubu bu konuyu halletme konusunda deneyimli ve akıllı olmak zorundadır “Ben buna inanmıyorum, sen uyduruyorsun vs gibi suçlamalarla tedaviyi eksik vazgeçmek o kişiyi daha çok yaralar Ayrı çareler arayan, bu farklılığa inanmış insanlara onların inancı yönünde yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum Bir birey fiilen bu enerji değişimlerini yaşayarak iyileşecekse “ ben bu saçmalıklara inanmıyorum “ diyerek bu kişiyi daha iyi bir yaşama ulaştırmamak ne değin doğrudur? Kaldı oysa yaşanmış olan olayların çoğunda kişiler çare öncesi asla böyle şeylere inanç yatkınlığı olan kişiler değildir ve çoğu tedaviden daha sonra büyük şaşkınlık geçirmektedir Hastalarımda ben de benzer durumları gözlemledim Çözümlemeli hipnoterapiyle uğraşan cümbür cemaat birgün bu müşteri bir olayla aleyhinde karşıya gelmeye hazırlanmış olmalıdır(forumtempo)