Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rukudan Kıyama Kalkarken Okunan Dua

Rukudan Kıyama Kalkarken Okunan Dua
0
150

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Rukudan Kıyama Kalkarken Okunan Dua Nedir

Peygamber Efendimiz cemaat ile namaz kılarken rukudan kıyama kalmak icin semi'Allahulimen hamideh deyince, Allah hamd edeni işitti Efendimiz Hz Muhammed Aleyhi salatu vesselam ilaveten Rabbena velekel hamd demiştir Rabbimiz hamd teşekkur ve yonelişler senin icindir

Namaz kılan kişi kıyama kalkarken şu duayı okumalı semi'Allahulimen hamideh

Peygamber Efendimizin bu soylediklerini duyan cemaat icindeki sahabeden birtanesi Hamden kesiran tayyiben mubareken fiih oyle bir hamd ve yoneliş ki cokca tertemiz ve kutsal nitelikte mubarek olan diye mukabalede bulunmuş Efendimiz Hz Muhammed Aleyhi salatu vesselam bunu beğenmiştir ve o gunden sonra sunnet olarak uygulanmaya başlanmıştır

Similar threads

Rukudan Kıyama Kalkarken Okunan Dua Nedir Peygamber Efendimiz cemaat ile namaz kılarken rukudan kıyama kalmak için semi'Allahulimen hamideh deyince, Allah hamd edeni işitti Efendimiz Hz Muhammed Aleyhi salatu vesselam ilaveten Rabbena velekel hamd demiştir Rabbimiz hamd teşekkür ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
332
Sabah Uyanınca Okunacak Dua Sabah uyandığınızda okumanız tavsiye edilen bir dua; Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) sabahleyin kalktıkları vakit şoyle dua ederlerdi ve bize de bunu tavsiye buyurmuşlardır; Elhamdulillahillezi ehyana ba’de ma ematena veileyhin nuşUr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Teravih Bittince Sonra Okunan Dua Teravih Namazı Bittikten Sonra Okunan Dua Nedir Teravih Namazı Bittikten Sonra Okunan Dua Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala Ali seyyidina Muhammed Biadedi kulli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesira Uc defa okunur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Gel, ey Muhammed, bahardır Dudaklar arasında saklı Aminlerimiz vardır! Hacdan döner gibi gel Mi'raç'dan iner gibi gel Bekliyoruz yıllardır! Arif Nihad Asya Rifaa İbnu Rafi' radıyallahu anh anlatıyor: Bir gün Rasullah sallallahu aleyhi ve sellem'in arkasında namaz kılıyorduk Nebi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
hatim ve mevlit duası,hatim duası,Hatimden Sonra Okunacak Dua,Mevlutten Sonra Okunacak Dualar Hatim ve Mevlid Den Sonra Okunan Dua HATIM DUASI (Yasin, Kelimei Tevhid ve Mevlidde okunabilir ) Bismillahirrahmanirahim Cezu anna Muhammeden Sallu Aleyhi ve Selleme ma huve ehluh...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
858,498Konular
982,028Mesajlar
30,010Kullanıcılar
yuwywhyqyqySon üye
Üst Alt