Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rükuya Giderken Allah’u Ekber Demeyi Unutuyorum Sehiv Secdesi Gerekir mi?

Rükuya Giderken Allah’u Ekber Demeyi Unutuyorum Sehiv Secdesi Gerekir mi?
0
176

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Rükuya giderken Allah’u Ekber demeyi ara sıra unutuyorum sehiv secdesi gerekir mi? Bazen rükudayken Sübhane Rabbiyel Ala diyorum sonra hemen düzeltiyorum sehiv secdesi yapılmalı mı? diğer sorum: rukudayken dediğimiz Subhane Rabbiyel Azim deki ” z ” harfi peltek mi söylenmeli yoksa normal z şeklinde mi olmalı?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, birinci sorunuzun cevabı, ruküya giderken veya namazın hrhangi bir yerinde Allah’u ekber demeyi unutursanız sehiv secdesi yapmanız gerekmemektedir. Fakat bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Bu bir alışkanlık haline gelmemelidir.

İkinci sorunuzun cevabı, örneğin rukudasınız ve ilk seferinde Sübhane Rabbiyel Ala dediniz ve aklınıza yanlış söylediğiniz geldi bu durumda tekrar baştan başlamayınız bir kere Sübhane Rabbiyel Ala dedikten sonra iki defada Subhane Rabbiyel Azim dedikten sonra doğrula bilirsiniz.

Üçüncü sorunuzun cevabı, Subhane Rabbiyel Azim zikrinde ki z harfini bildiğimiz Türkçe’de ki z harfi gibi telafuz edebilirsiniz bunda herhangi bir sakınca yoktur. Yüce Mevla’mız namazlarınınzı kabul eylesin.

Similar threads

Sabah Namazı Kaç Rekattır ve sabah namazı nasıl kılınır? sorusunun cevabı bu konuda. Her Müslümanın kılmakta olduğu ve İslamın beş şartından biri olan namaz ve bu namazlar içerisinde olan Sabah namazı dört rekat olarak kılınmaktadır. Sabah namazını önce iki rekat sünneti, sonra ise iki rekat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kılmış olduğumuz namazlarda yapmakta olduğumuz rüku ve secdeleri uzatmadaki ölçü nedir? Birde namaz içerisinde yapmakta olduğumuz rüku ve secdelerde okunan tespihler en fazla kaç kere okunabilir? Bu konularda bilgi verir misiniz? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Nafile olarak kıldığımız namazlarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
214
Secdedeyken kaç kere Allahu Ekber demeliyiz? Ben secdeye giderken “Allahu Ekber” diyorum daha sonra ikinci defa secdeye giderken “Allahu Ekber” diyorum. Sadece 2 kere diyorum yani secdedeyken. Secdeden kalkınca demiyorum sürekli üst üste oluyor diye kafam karışır diye yanlış mı yapıyorum günah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Soru: Kılmakta olduğumuz beş vakit namaz içerisinde kimi zaman sehiv secdesi yapmamız gerekmektedir. Peki, .bizlerin hangi sebeplerle sehiv secdesi yapmamız gerekir ve sehiv secdesi nasıl yapılır? Bu sorularıma cevap verir misiniz? Cevap: Namaz ibadetlerimizi yapar iken yapmakta olduğumuz Sehiv...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kuran-ı Kerimde toplamda 14 surede geçen secde ayetleri, Mümin kimse tarafından okunduğunda ya da işitildiğinde secde (tilavet secdesi) yapılması gerekir. Kuran-ı Kerim'de secde ayetlerinin geçtiği cüz ve surelerle beraber nasıl secde yapılması gerektiğini sizler için araştırdık. Secde ayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt