iltasyazilim
FD Üye
http:img155**************img155502619024754ft1
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Margarin veya tereyağı
Hazırlanışı:
Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz)
Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın
Yumuşamış margarintereyağını bu açılmış hamura sürün
Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş boş da çok güzel oluyor)
Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin
İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı
1 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Margarin veya tereyağı
Hazırlanışı:
Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın
Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz)
Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın
Yumuşamış margarintereyağını bu açılmış hamura sürün
Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş boş da çok güzel oluyor)
Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın
Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin
İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin