iltasyazilim
FD Üye
Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İç harcı için;
*Küçükse 10 tane büyükse 6 tane patates
*4 tane orta boy havuç
*1 su bardağı bezelye
*1 adet kuru soğan
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Rulo Börek Tarifi Yapılışı Hafta sonu için kahvaltıya güzel bir börek yapalım
Görüntüsü güzel
Tadı güzel
Öncelikle iç harcımızı* hazırlayalım soğusun
Patatesler soyulur ve güzelce yıkanıp rendelenir
Uygun bir tavaya sıvı yağ dökülür ve patatesler alınır ve 510 dk kavrulur
Aynı zamanda havuçlar da yıkanıp rendelenir ve ayrı bir tavada onlarda yağda yumuşayana kadar kavrulur
Yumuşayan havuçlar soğumaya bırakılır
Patatesler yumuşayınca tuz, karabiber ve pulbiber eklenip ocaktan alınır
Bolca doğranmış maydanoz eklenir
Soğumaya bırakılır
Sosu için bütün malzemeler karıştırılır
Yufkanın biri serilir ve sostan sürülür
İkinci yufkada onun üstüne serilir ve yine sostan sürülür
Üçüncü yufkada serilir ve patatesli iç harç her yerine yayılır
Patatesli harcın ortasına havuçlu harç tek sıra ortasına gelecek şekilde dökülür ve havucun üzerine tek sıra bezelye dökülür
İki kenardan içeri doğru yufka kapatılır ve baş taraftan rulo şeklinde sarılır
Ortadan ikiye kesilir ve yarım saat dinlenmek için dolaba kaldırılır
Dinlenen rulolar iki parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir
200 derecede 3035 dk pişirilir afiyet olsun
*3 adet yufka
İç harcı için;
*Küçükse 10 tane büyükse 6 tane patates
*4 tane orta boy havuç
*1 su bardağı bezelye
*1 adet kuru soğan
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Rulo Börek Tarifi Yapılışı Hafta sonu için kahvaltıya güzel bir börek yapalım
Görüntüsü güzel
Tadı güzel
Öncelikle iç harcımızı* hazırlayalım soğusun
Patatesler soyulur ve güzelce yıkanıp rendelenir
Uygun bir tavaya sıvı yağ dökülür ve patatesler alınır ve 510 dk kavrulur
Aynı zamanda havuçlar da yıkanıp rendelenir ve ayrı bir tavada onlarda yağda yumuşayana kadar kavrulur
Yumuşayan havuçlar soğumaya bırakılır
Patatesler yumuşayınca tuz, karabiber ve pulbiber eklenip ocaktan alınır
Bolca doğranmış maydanoz eklenir
Soğumaya bırakılır
Sosu için bütün malzemeler karıştırılır
Yufkanın biri serilir ve sostan sürülür
İkinci yufkada onun üstüne serilir ve yine sostan sürülür
Üçüncü yufkada serilir ve patatesli iç harç her yerine yayılır
Patatesli harcın ortasına havuçlu harç tek sıra ortasına gelecek şekilde dökülür ve havucun üzerine tek sıra bezelye dökülür
İki kenardan içeri doğru yufka kapatılır ve baş taraftan rulo şeklinde sarılır
Ortadan ikiye kesilir ve yarım saat dinlenmek için dolaba kaldırılır
Dinlenen rulolar iki parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir
200 derecede 3035 dk pişirilir afiyet olsun