iltasyazilim
FD Üye
Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*56 orta boy kabak
*2 orta boy havuç
*2 orta boy patates
*1 tane soğan
*2 tane yeşil biber
*1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Sos için:
*1 şişe maden suyu
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
*1 yumurta
Rulo Börek Tarifi Yapılışı Merhaba rulo böreği seviyorsanız bu böreğe bayılacaksınız
Kabakpatateshavuç uyumu gerçekten muhteşem oluyor
Öncelikle kabak, havuç, patatesi rendeleyip tuzunu ekleyip yaklaşık yarım saat bekledikten sonra suyunu sıkalım
(BEn kalan suyu dökmedim nefis bi sebze çorbası yaptım
Daha sonra incecik doğrayıp suyunu sıktığımız soğanı, incecik doğranan yeşil biberi, peynirleri ve karabiberi ekleyelim
Tezgahın üstüne yufkayı serelim Üzerine bir kat daha yufka serelim ki sararken parçalanmasın İkinci kata hazırladığımız sosu sürelim ve harçtan serpiştirelim
Üçüncü kata sos sürelim, dördünce kata sos sürüp harcımızdan dönelim Beşinci kata da sos sürelim ve altınca kata da aynı şekilde sos sürelim
Dikkatli bir şekilde bütün yufkayı rulo şeklinde saralım ve 23 cm kalınlığında keselim
Kalan sosları da ruloların üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun
Yufkanız sağlam olursa daha rahat sararsınız Benimkiler birbirinden ayırırken parçalandılar zor sardım
*6 adet yufka
*56 orta boy kabak
*2 orta boy havuç
*2 orta boy patates
*1 tane soğan
*2 tane yeşil biber
*1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz
Sos için:
*1 şişe maden suyu
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
*1 yumurta
Rulo Börek Tarifi Yapılışı Merhaba rulo böreği seviyorsanız bu böreğe bayılacaksınız
Kabakpatateshavuç uyumu gerçekten muhteşem oluyor
Öncelikle kabak, havuç, patatesi rendeleyip tuzunu ekleyip yaklaşık yarım saat bekledikten sonra suyunu sıkalım
(BEn kalan suyu dökmedim nefis bi sebze çorbası yaptım
Daha sonra incecik doğrayıp suyunu sıktığımız soğanı, incecik doğranan yeşil biberi, peynirleri ve karabiberi ekleyelim
Tezgahın üstüne yufkayı serelim Üzerine bir kat daha yufka serelim ki sararken parçalanmasın İkinci kata hazırladığımız sosu sürelim ve harçtan serpiştirelim
Üçüncü kata sos sürelim, dördünce kata sos sürüp harcımızdan dönelim Beşinci kata da sos sürelim ve altınca kata da aynı şekilde sos sürelim
Dikkatli bir şekilde bütün yufkayı rulo şeklinde saralım ve 23 cm kalınlığında keselim
Kalan sosları da ruloların üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun
Yufkanız sağlam olursa daha rahat sararsınız Benimkiler birbirinden ayırırken parçalandılar zor sardım