iltasyazilim
FD Üye
Rulo Pasta Tarifim İçin Malzemeler Pandispanya için;
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Limon veya portakal kabuğu rendesi
*Veya vanilya aroma vermesi için
Kreması için;
*2 5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*Yarım yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım paket krem şanti
*Muz
Rulo Pasta Tarifim Yapılışı Krema tarifi;*Şeker, un ve nişaştayı tencereye alıp karıştıralım üzerine sütü ekleyip iyice çırpalım Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştıralım ,kaynamaya başlayınca altını kapatıp bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip 2 dakika mikser ile çırpalım krema soğuyunca yarım paket krem şantiyi toz olarak ekleyip tekrar çırpalım, biraz bekletelim koyu olursa diğer yarım krem şantiyi de eklersiniz duruma göre kremamız hazır
Pandispanya yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilya veya rendelenmiş meyve kabuğunu koyup tekrar karıştıralım tam boy fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim, pandispanya hamurunu tepsiye döküp spatula yardımı ile yayalım eşit şekilde 190°derece fırında 10 dakika pişirelim daha fazla pişerse rulo yaparken kırılabilir
Sonra Islatıp iyice sıktığımız pamuklu örtünün üzerine kağıtla birlikte ters çevirip kağıdı sıyıralım Pandispanyayı boş olarak bir kez saralım
Pandispanyamızı tepsiye alıp kremamızı yeteri kadar alıp içine yayalım ,muzu uzunlamasına koyup rulo şeklinde yayalım üzerini krem şanti ile kaplayalım (krema kıvamı iyi olursa kalan yarım krem şantiyi çırpıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben çikolata sosu ile süsledim
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Limon veya portakal kabuğu rendesi
*Veya vanilya aroma vermesi için
Kreması için;
*2 5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*Yarım yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım paket krem şanti
*Muz
Rulo Pasta Tarifim Yapılışı Krema tarifi;*Şeker, un ve nişaştayı tencereye alıp karıştıralım üzerine sütü ekleyip iyice çırpalım Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştıralım ,kaynamaya başlayınca altını kapatıp bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip 2 dakika mikser ile çırpalım krema soğuyunca yarım paket krem şantiyi toz olarak ekleyip tekrar çırpalım, biraz bekletelim koyu olursa diğer yarım krem şantiyi de eklersiniz duruma göre kremamız hazır
Pandispanya yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilya veya rendelenmiş meyve kabuğunu koyup tekrar karıştıralım tam boy fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim, pandispanya hamurunu tepsiye döküp spatula yardımı ile yayalım eşit şekilde 190°derece fırında 10 dakika pişirelim daha fazla pişerse rulo yaparken kırılabilir
Sonra Islatıp iyice sıktığımız pamuklu örtünün üzerine kağıtla birlikte ters çevirip kağıdı sıyıralım Pandispanyayı boş olarak bir kez saralım
Pandispanyamızı tepsiye alıp kremamızı yeteri kadar alıp içine yayalım ,muzu uzunlamasına koyup rulo şeklinde yayalım üzerini krem şanti ile kaplayalım (krema kıvamı iyi olursa kalan yarım krem şantiyi çırpıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben çikolata sosu ile süsledim