iltasyazilim
FD Üye
Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 tam yumurta üzeri için
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*Un ( Un üründen ürüne farklılık gösterir ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar azar azar unu ekleyelim)
*Arasına sürmek için yumuşak margarin yada tereyağı
Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık olan sıvı malzemeleri ve şekeri ekleyerek mayayı sıvıların arasına karıştıralım Tuzu bir miktar unun içine karıştırarak hamura ekleyelim *Un ölçüsü verildiğinde farklılıklar olabiliyor bu nedenle*ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar azar azar unu ekleyelim
Üzerini streçleyip* en az 1 saat ılık yerde mayalansın* yada 30 dk kadar 75 derecede ısıtılıp hemen kapatılmış ılık fırının içinde 30 dk kadar* mayalansın Hamur 2 katı olunca havasını almak için 35 saniye yoğuralım ve şekil verelim Şekil vermek için hamuru merdane ile tek seferde yarım cm kalınlığa gelene kadar açalım ve tüm yüzeyine margarin sürelim Bir ucundan rulo yaparak hamuru saralım ve 4 parmak kalınlığında eşit aralıklarla keselim (daha ensiz kestiğinizde tepsi mayası yaparken sağa sola doğru yamuluyorlar)
Tepsi mayası olarak en az 40 dk mayalandıktan sonra 1 tam yumurta çırparak sürelim Üzerine susam, haşhaş, çörek otu vs* istediğinizi ekleyip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim * Yapacaklara Afiyet olsun
*1 tam yumurta üzeri için
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*Un ( Un üründen ürüne farklılık gösterir ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar azar azar unu ekleyelim)
*Arasına sürmek için yumuşak margarin yada tereyağı
Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık olan sıvı malzemeleri ve şekeri ekleyerek mayayı sıvıların arasına karıştıralım Tuzu bir miktar unun içine karıştırarak hamura ekleyelim *Un ölçüsü verildiğinde farklılıklar olabiliyor bu nedenle*ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar azar azar unu ekleyelim
Üzerini streçleyip* en az 1 saat ılık yerde mayalansın* yada 30 dk kadar 75 derecede ısıtılıp hemen kapatılmış ılık fırının içinde 30 dk kadar* mayalansın Hamur 2 katı olunca havasını almak için 35 saniye yoğuralım ve şekil verelim Şekil vermek için hamuru merdane ile tek seferde yarım cm kalınlığa gelene kadar açalım ve tüm yüzeyine margarin sürelim Bir ucundan rulo yaparak hamuru saralım ve 4 parmak kalınlığında eşit aralıklarla keselim (daha ensiz kestiğinizde tepsi mayası yaparken sağa sola doğru yamuluyorlar)
Tepsi mayası olarak en az 40 dk mayalandıktan sonra 1 tam yumurta çırparak sürelim Üzerine susam, haşhaş, çörek otu vs* istediğinizi ekleyip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim * Yapacaklara Afiyet olsun