iltasyazilim
FD Üye
Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler İç Malzemesi;
*Yarım kalıp beyaz peynir ( veya lor peyniri)
*20 dal maydanoz
*1 paket dilimli salam (200 Gr)
Hamuru için;
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*Aldığı kadar un (500 Gr kadar un kullandım)
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
Arası için;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Bir kaba önce sıvıları karıştırın, sonra katıları ekleyerek devam edin Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin İstenilen kıvama gelince kabın üzerini bir örtü ile kapatıp fırında 70° de yarım saat kadar kabarmasını bekleyin
Bu arada iç malzemesini hazırlayın Peynirleri ince kıyılmış maydanoz ve doğranmış salamları karıştırın Kabaran hamuru 3 parçaya bölüp her bir parçasını merdane yardımıyla oval şekilde açın İçine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün, üzerine iç harcından ekleyip rulo şeklinde sarın 23 parmak eninde dilimler kesip yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye dizin Tepsiye koyduğunuz her bir dilimin üzerine elinizle bastırın Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökün 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçaları fırından alıp sıcakken üzerine diğer boş fırın tepsisini ters çevirip kapatın15 dk dinlenmeye alın
Yumuşak bir poğaça oluyor*
*Yarım kalıp beyaz peynir ( veya lor peyniri)
*20 dal maydanoz
*1 paket dilimli salam (200 Gr)
Hamuru için;
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*Aldığı kadar un (500 Gr kadar un kullandım)
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
Arası için;
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı Bir kaba önce sıvıları karıştırın, sonra katıları ekleyerek devam edin Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin İstenilen kıvama gelince kabın üzerini bir örtü ile kapatıp fırında 70° de yarım saat kadar kabarmasını bekleyin
Bu arada iç malzemesini hazırlayın Peynirleri ince kıyılmış maydanoz ve doğranmış salamları karıştırın Kabaran hamuru 3 parçaya bölüp her bir parçasını merdane yardımıyla oval şekilde açın İçine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün, üzerine iç harcından ekleyip rulo şeklinde sarın 23 parmak eninde dilimler kesip yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye dizin Tepsiye koyduğunuz her bir dilimin üzerine elinizle bastırın Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökün 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçaları fırından alıp sıcakken üzerine diğer boş fırın tepsisini ters çevirip kapatın15 dk dinlenmeye alın
Yumuşak bir poğaça oluyor*