Günün her saatinde sıcak sıcak yiyebileceğiniz, mahsusen de hatun günlerinde servisi çok şık olacak Rum böreği, son günlerde yayınlanan bir yemek programı sayesinde ünlü oldu. Herkesin merakla araştırdığı Rum böreği nasıl yapılır? Rum böreğinin içerisinde ne var? Püf noktaları nelerdir? metnimizden ulaşabilirsiniz.
TV8 ekranlarının severek izlenen yarışması MasterChef'te yarışmacılara soğuk terler dökerek hazırladığı Rum böreği, Google'da en çok tıklananlar arasına girdi. Lezzetli ve epey yalın bir tanım olan Rum böreğini meskende yapmak çok kolay. Daha evvel yemediğiniz Rum böreği, akşam yemeği alanına sayılabilecek enfes bir tanım. Sunumuyla tüm misafirlerinizi şaşırtabileceğiniz lezzetli mi lezzetli Rum böreği yapmanız için tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
RUM BÖREĞİ TANIMI:
MATERYALLER
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı lor peyniri
tuz , karabiber, pul biber
kızartmak için likit yağ
YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde yumurta ve nişastayı düzgünce çırpın. Daha sonra peyniri ek ederek, baharatları da ekleyin.
Patlıcanları alaca bir formda keserek, tuzlu suda bekletin.
Acı suyu çıkıktan sonra tavaya alın. Üzerine hazırladığınız harçtan koyarak, kızgın yağda pişirin.
Pişen böreği sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...