iltasyazilim
FD Üye
Rumeli Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak pirinç
*8 baget
*Pilavın çok az üstüne çıkacak kadar tavuk suyu
*Tuz
*2 baş soğan
*Tereyağ
Rumeli Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinç ıslatılır
Tavuklar kaynamaya konur ( tuzu tavuk suyuna atın )
Bu sırada soğanlar minik minik doğranıp tereyağda kavrulur Pirinç süzülüp o da iyice kavrulur Kavrulduktan sonra tepsiye dökülür Üzerine pirinçlerin çok az üstüne çıkacak şekilde tavuk suyu konulur ve bagetler yerleştirilir 180 derecelik fırına verilir suyunu iyice çekip kızardıktan sonra fırından çıkarılır
Afiyet olsun
*3 bardak pirinç
*8 baget
*Pilavın çok az üstüne çıkacak kadar tavuk suyu
*Tuz
*2 baş soğan
*Tereyağ
Rumeli Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinç ıslatılır
Tavuklar kaynamaya konur ( tuzu tavuk suyuna atın )
Bu sırada soğanlar minik minik doğranıp tereyağda kavrulur Pirinç süzülüp o da iyice kavrulur Kavrulduktan sonra tepsiye dökülür Üzerine pirinçlerin çok az üstüne çıkacak şekilde tavuk suyu konulur ve bagetler yerleştirilir 180 derecelik fırına verilir suyunu iyice çekip kızardıktan sonra fırından çıkarılır
Afiyet olsun