Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rumeli Kebabı

Rumeli Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Rumeli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
2 adet tırnak pide 1 yemek kaşığı tereyağ Köftesi için:
250 gram kıyma 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt 12 çay bardağı galeta unu 12 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Sosu için:
1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı su 1 silme tatlı kaşığı nane 1 adet tavuk bulyon Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 15dk


Rumeli Kebabı Tarifi Yapılışı

Rumeli kebabı Türk mutfağı ile tanıştırılması gereken coğrafyanın yemeğidir Şiddetle denemenizi öneriyorum, özellikle yoğurtlu sosuna bayılacaksınız! Üzerine köfte ya da başka bir malzemeye ihtiyaç bile duymayacaksınız
Tabanı için 2 adet tırnak pideyi küp küp doğruyoruz Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını eritip küp küp doğradığımız tırnak pideleri koyup çok hafif kızartıyoruz ve kenara alıyoruz
Köftesi için 250 gram kıymayı yoğurma kabına alalım 1 adet orta boy soğanı rendeleyip suyunu sıkalım ve kıymaya ekleyelim 1 çay bardağından 1 parmak eksik sütü, 12 çay bardağı galeta ununu,
12 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı karbonatı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı naneyi, 1 çay kaşığı pul biberi, 1 çay kaşığı kimyonu ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi de ekleyip yoğuralım Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve hafif yassılaştırıyoruz Hazırlanan köfteleri tabağa dizip streçle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz Dinlenen köfteleri kızartıyoruz ve kenara alıyoruz
Köftemiz buzdolabında dinlenirken sosunu hazırlıyoruz Sosu için 1 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1 yemek kaşığı unu, 2 su bardağı suyu, 1 silme tatlı kaşığı naneyi ve 1 adet tavuk bulyonu tencereye alıp çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz Kaynayana kadar pişiriyoruz Kaynamaya başladıktan sonra içine kızartılmış olan köftelerimizi ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz
Üzeri için tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim 1 çay kaşığı pul biberi, 1 çay kaşığı naneyi ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım
Servis tabağına önce tereyağı ile kızartışmış pideyi yayalım Üzerine hazırlamış olduğumuz yoğurtlu soslu köfteleri dizelim Son olarak hazırladığımız tereyağlı sosu üzerine gezdirelim Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt