iltasyazilim
FD Üye
Rus Salatası (Olivye Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet orta boy patates
*23 adet havuç
*1 – 1,5 su bardağı bezelye (haşlanmış)
*1 su bardağı küp doğranmış kornişon turşu
*2 adet yumurta
*Salam veya tavuk göğüs eti (ben koymadım)
*2 yemek kaşığı mayonez
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Tuz
Süslemek için:
*Havuç
*Mısır taneleri
Rus Salatası (Olivye Salatası) Tarifi Yapılışı Rus salatası bilindiği kadarı ile 19 yy’da Rusya’da bir restoran sahibi olan Fransız asıllı aşçı Lucien Olivier tarafından yapılmaya başlandı Zamanında çok beğeni alan tarifin*Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandığı ve ölümünden sonra bir çok dünya ülkelerine yayıldığı söylenir
Rus Salatası, Rusça ve Almanca gibi bir çok dilde hala Olivier Salatası olarak bilinmektedir
Patateslerin kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır
Havuçların kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır
Yumurta haşlanır Bezelyeler boyunda küp doğranır ve bezelyeler ile karıştırılır
Salam kullanılacaksa, salamlar küp doğranır Tavuk eti kullanılacaksa tavuklar küp küp doğranır ve haşlanır
Bütün malzemeler soğuduktan sonra hepsi karıştırılır Üzerine mayonez ve yoğurt eklenir Tuzu eklenerek iyice karıştırılır Rus Salatası servis tabağına alınır Üzeri isteğe göre süslenir
::Afiyet Olsun::
*34 adet orta boy patates
*23 adet havuç
*1 – 1,5 su bardağı bezelye (haşlanmış)
*1 su bardağı küp doğranmış kornişon turşu
*2 adet yumurta
*Salam veya tavuk göğüs eti (ben koymadım)
*2 yemek kaşığı mayonez
*4 yemek kaşığı yoğurt
*Tuz
Süslemek için:
*Havuç
*Mısır taneleri
Rus Salatası (Olivye Salatası) Tarifi Yapılışı Rus salatası bilindiği kadarı ile 19 yy’da Rusya’da bir restoran sahibi olan Fransız asıllı aşçı Lucien Olivier tarafından yapılmaya başlandı Zamanında çok beğeni alan tarifin*Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandığı ve ölümünden sonra bir çok dünya ülkelerine yayıldığı söylenir
Rus Salatası, Rusça ve Almanca gibi bir çok dilde hala Olivier Salatası olarak bilinmektedir
Patateslerin kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır
Havuçların kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır
Yumurta haşlanır Bezelyeler boyunda küp doğranır ve bezelyeler ile karıştırılır
Salam kullanılacaksa, salamlar küp doğranır Tavuk eti kullanılacaksa tavuklar küp küp doğranır ve haşlanır
Bütün malzemeler soğuduktan sonra hepsi karıştırılır Üzerine mayonez ve yoğurt eklenir Tuzu eklenerek iyice karıştırılır Rus Salatası servis tabağına alınır Üzeri isteğe göre süslenir
::Afiyet Olsun::