rus salatası Malzemeler Yeteri değin mayonez 3 Adet orta yükseklik patates 34 Adet havuç Yarım kilo kornişon 1 Adet bezelye konservesi(garnitür) 1 Adet yumurta 56 Dal maydanoz (süsleyip püslemek için) Hazırlanışı Patatesleri ve havuçları farklı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Kornişonu küçük ufak doğrayın Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha evvelden hazırladığınız veya hazırlanmış aldığınız mayonezin içine atın Haşlanmış ve doğranmış sebzelere hasar vermeden yavaşça karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin Servis tabağına ya da kare bir borcama yerleştirin Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın id