Rust
Rust'un hedefi toplanan yahut çalınan gereçleri kullanarak vahşi tabiatta hayatta kalmaktır. Oyuncular açlıklarını, susuzluklarını ve sıhhatlerini yahut ölme risklerini muvaffakiyetle yönetmelidir. Baştaki ayı ve kurt tehdidine karşın, asıl tehdit oyunun çok oyunculu olması nedeniyle öbür oyunculardır. Savaş, ateşli silahlar ve yay üzere ilkel silahlarla gerçekleştirilir. Başkaca, oyuncu olmayan karakterler tarafından denetim edilen araçlar ara sıra dolaşarak ağır silahlarla oyunculara saldırır.
Haritaların birden fazla, evvelden inşa edilmiş bir harita olan Mahpus Adası hariç, yönteme nazaran üretilir. Oyuncu vs oyuncu (PvP) savaşlar yay, yakın dövüş silahları ve işlenebilir silahlarla gerçekleştirilir. Mermiler ve başka şeyler hitscan olmak bölgesine balistik bir yörüngede masraflar. Her bir silah için yüksek sürat ve patlayıcı dahil çeşitli mermiler vardır, böylelikle daha çeşitli stratejiler sağlanır. Atış takibi hasarı hesaplar; başa yapılan atışlar, vücudun gayri kısımlarına yapılan atışlardan daha zararlıdır. Holosights üzere silah kesimlerinin kullanılması rakiplere nazaran avantaj sağlar. Hayatta kalabilmek için oyuncu araçlar üretmeli, üsler inşa etmeli ve gayri oyuncularla ekip kurmalıdır.
Rust Sistem Gereksinimleri
Windows için;
Minimum Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: Windows 7 64bit
- İşlemci: Intel Core i7-3770 / AMD FX-9590 yahut daha uygunu
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: GTX 670 2GB / AMD R9 280 yahut daha düzgünü
- DirectX: Sürüm 11
- Ağ: Genişbant İnternet teması
- Depolama: 20 GB kullanılabilir alan
Önerilen Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: Windows 10 64bit
- İşlemci: Intel Core i7-4690K / AMD Ryzen 5 1600
- Bellek: 16 GB RAM