Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rüstem Batum kimdir

Rüstem Batum kimdir
0
109

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Rüstem Batum kimdir rüstem batum öldü mü rüstem batum kimdir, hayatı, biyografi, hakkında bilgiler ve özet geçmişi burada arkadaşlar 1548242222 1548242222 rustembatumkimdir5c5a65937e6a4rustembatumkimdir5c5a65937e6a4rustembatumkimdir5c5a65937e6a4 Tiyatro oyuncusu ve gazeteci Rüstem Batum hakkında merak ettiğiniz bütün bilgiler burada Melek'ler Rüstem Batum 1952 yılında İstanbul'da doğdu Saint Joseph Lisesi'ni 1971'de bitirdi Bükreş'te iki yıl siyasal bilgiler eğitimi gördü Institut des Arts de Diffussion'da dört yıl okudu California ve Los Angeles'ta iki yıl stüdyo fotoğrafçılığı ile tiyatro kursu fark etti Basın, moda ve fotografçılığıyla birlikte gazetecilik de yaptı Türkiye'de filmleri yapımcılığı ve yönetmenliği görevinde bulundu Televizyonda program ve talk show yaptı Tek karakter gösterilerini tiyatro sahnelerine de taşıdı Sanatçının özgeçmişi Rüstem Batum İstanbul'da doğdu Saint Joseph Lisesini bitirdi Brüksel'de IAD( Institut des Arts de Diffusion)un SinemaTV yapımcılık ve yönetmenlik bölümünden mezun oldu Zoom Yapım'ı kurdu, yapımcı yönetmen olarak 100 ü aşkın filmi çekti Los Angeles'a yerleşti, UCLA'da profesyonel stüdyo fotoğrafçılığı ve tiyatro eğitimi aldıABD'de 5 sene süreyle keza SİPA Press için fotoğrafçı olarak çalıştı ayrıca de ve plak kapakları çekti Fotoğrafları elliyi aşkın ülkede dergi ve gazetelerde yayınlandı Türkiye'ye döndükten daha sonra İki Ters bi Düz Laflarve Halamın Stand up'larıadlı standup komedileri yazdı ve oynadı İki Ters bi Düz Laflarile Avni Dilligil Tiyatro Ödülü'nü kazandı Uyruk Gazetesindeki yazılarının derlendiği Rugan Ayakkabılı Hipopotamadlı kitabı yayınlandı Rüstem Batum Show, Rüstem Batum'la 360 Derece, Rüstem Batum'la Söylenmeyenlerisimli TV programlarını hazırladı ve sundu Bu programlar En iyi Talk Showve 2004 yılında da Modern Gazeteciler Derneğinin En İyi TV Programıödüllerini kazandı Yapımcıyönetmen olarak dünyanın önemli 8 şehri ile ilgili Rüstem Batum'un Gözüyleadlı belgesel serisini yaptı 2003 yılında yapımcıyönetmen olarak İstanbul, Newyork ve Londra'da da gösterilen Hangi Kıbrısbelgeselini çekti Son yıllarda ,televizyon çalişmaları yüzünden yavaşlattığı resim çalışmalarına bitmiş siklet verdi Türkiye'deki birincil sergisini Ekim 2006'da 25 TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarı'nda açtı Dünyanın yedi kayda değer şehrinde yer alan ve dünyanın en saygın fotoğrafçılarının eserlerinin sergilendiği Leica Galerilerin sekizincisi, İstanbul'da efsane fotoğrafçı Sebastiao Salgado'nun 'INDIA' sergisi ile 1 Şubat 2007de kapılarını açmıştı Dünyanın en prestijli fotoğraf galerilerinden biri olarak kabul edilen Leica Galeri İstanbul'da 5 Nisan 26 Mayıs 2007 tarihleri arasındaki ikinci sergide yer alan ad Rüstem Batum Rüstem Batum yıllardan beri dünyanın en büyük ve kayda değer resim ajanslarından SİPA Press için çalıştı ABD'de ve Avrupa'da dergilerde kapak olarak yayınlanan fotoğraflarının yanı sıra plak kapakları, ve basın fotoğrafları da çekti Uzun yıllar fotoğraf çeken Rüstem Batum televizyon programları ve belgelere dayanan çekimleri yüzünden bir zaman ara verdiği fotoğrafa geçtiğimiz yıllarda geri döndü Rüstem Batum'un Çizgiler, Renkler ve Tonlar adındaki bu sergisinde 3 öbür bölümde 30 takvim kariyerinden renkli ve siyah beyaz eserleri izlenebildi Çizgiler bölümündeki fotoğraflar, sokaktaki sıradanlıktan sıyrılan, öbür bir Osmanlı modern Türkiye kontrastını belgeleyen görüntüler serisi Minarelerin saf çizgileri ile, çok ayrı bir bakışla, modern mimarinin beton, misket ve metal ağırlıklı çizgilerinin yanyana getirilmesinden oluşan fotoğraflar Renkler bölümündeki fotoğraflar, ayrı zamanlarda, Sydney'den Venedik'e, Cape Town'dan New York'a dünyanın öbür kentlerinde çekilen ve o kentin öbür mevsimlerdeki renklerini ve ışıklarını ve insanlarındaki farklılıkları yansıtan fotoğraflardan oluşuyor Fotoğrafta anlatımın vuruculuğu için, aydınlığın (ışığınenerjinin) varlığı kadar, karanlığın (hiçliğinyokluğun) ağırlığı da kayda değer bir koşuldur Hayatvefat ikilemi gibi, siyahbeyaz ikilemi, çoğu süre çok daha çarpıcı bir anlatım olanağı verir Tonlar bölümü, şehirlerin ıssızlığından, mitinglerin coşkusuna dek, çok geniş bir yelpazede, renklerden temizlenmiş görüntülerin etkisini öne çıkartan, dünyanın ayrı ülkelerinde çekilmiş siyah beyaz fotoğraflar serisi  

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt