Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rüşvet - Tarihten Günümüze

Rüşvet - Tarihten Günümüze
0
73

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Rüşvet Tarihten Günümüze Osmanlı, bakmış artık sus payı olarak ’cariye’ bile veriliyor, işi ’düzene’ sokmuş Devlet görevlilerinin alıp alamayacağı ’hediyeler’, liste halinde açıklanmış Günümüzde de, birçok devlet dairesine kameralar yerleştirildi fakat, sus payı öyle tatlı geliyor ama, ’işini bilen’ ne naklen yayın dinliyor ne teknoloji Ve çark, tıkır tıkır işliyor RÜŞVETLE ilgili günümüze ulaşan en eski evrak, MÖ 4 bin yıllarına ait bir Sümer tableti Dingin bir çocuğun, ailesince öğretmenine verilen rüşvet karşılığında sınıf başkanı yapılması ile ilgili bu 4 bin takvim doküman, İstanbul Kazıbilim Müzesi’nde sergileniyor Bu tarihi eseri görüp, müze bahçesindeki cafede bir akarsu içerken şunu bilmekte üstünlük var; bu müze bile, bu çaylardan elde edilen gelirlerin kayda alınmaması gerekçesiyle soruşturmaya uğradı Tarih tekerrürden ibaret mi bilinmez Günümüzde bahşişler ne durumda? İşte, memleketimden bahşiş manzaralarında üçüncü gün BAŞAT AMCAYA GELEN SEPET Bitişiğimize bir hakim taşınmıştı Bir akşam büyük gürültü koptu Ilgiyle çıktığımızda, ’dominant amca’, astarlı pijaması ve diken diken saçlarıylaş, karanlıkta uzaklaşmaya çalışan bir adama avazı çıktığı dek bağırıyordu Kapının önündeyse iri bir sepet ters dönmüş duruyordu Kilolarca sebze ve meyve yere dökülmüştü Sonradan, adamın, ertesi gün arazi ihtilafı nedeniyle duruşması olan bir bono sahibi olduğunu öğrendikTAKSİYİ ÖDEDİM HİNDİYİ ALMADIM (Idareci CY ANKARA) İki yıl önce, Amerika’dan yeni dönmüştüm Bankamatikten para çekerken arabam soyuldu Polise başvurdum Birkaç gün sonra komiser işyerime geldi ’Buraya taksiyle, görevim olmadığı halde sizi teselli etmek için geldim Arabanızın soyulmasıyla öyle çok meşgul oldum fakat, halk şaşırıyor’ dedi Bu sırada cep telefonu çaldı Telefonda karısına, ’Yılbaşıysa, yeni yıl Devlet memuruyum hindiyi nasıl alayım’ dedi Bana, ’Hindiyi al, taksi paramı da öde’ demeye getirdi Lakin hindi almadımBİRKAÇ JURNAL MESLEK 5 DAKİKADA BİTTİ Geçen Ocak başında, annem Bursa’da babasından servet kalan küçük bir arsayı sattı Rüşvet haberleri çıktıktan daha sonra, Bursa’daki Tapu Müdürlüğü bankoları görebilen kamera sistemi kurdurmuş Bütün işlelemler bittikten daha sonra memur, bizim dosyayı onlarca dosyanın altına koyup ’İmza için bekleyeceksiniz, bir kaç günü bulur’ dedi ve koridora çıktı Koridorda kamera filan değil Eşim, ’Çay kahve içersiniz’ deyip avcuna 80 YTL sıkıştırdı Beş dakika daha sonra işlemimiz tamamlandıHOCAM SEN YOK BEN VERECEĞİM Ticarete atılmadan önce, akademisyen müşterim yeni bir dükkan almıştı 650 bin YTL’lik kredi ödemesine karşılık tapudan ipotek almamız gerekiyordu Birkaç gün gitti geldi, netice değil ’Birlikte gidelim’ dedim Tapu’da memureye ’Hayırdır, niye hallolmuyor’ dedim ’Yoğunuz, yarın gelin’ karşılığını aldım Arkadaşa, ’20 lira ver’ dedim Akademisyenlik damarı tutup ’Ben sus payı vermem’ diye zıplamasın mı! ’Hocam sen değil, ben vereceğim’ dedim Kızara bozara 20 lirayı çıkardı Dosyayı alıp içine koydum Memureye ’Şimdi ne kadar sürer?’ dedim, ’Yarım saat daha sonra gelin’ dediO PAKETİ VERMESE OĞLUNU GEÇİRİRDİM Tarih öğretmeniyim Bir gün kapım çalındı Tanımadığım bir kadın, dışardan bitirme sınavlarına girecek oğlunun geçirilmesi konusunda destek istedi ’Başarılı olursa geçer’ dedim Gitmeye hazırlanırken, kanepeye bir paket bıraktı, ’Yeni çocuğunuz olmuş, şanslı olsun’ dedi Paketi açınca, altın bilezik olduğunu gördüm Israrlarına rağmen geri verdim O çocuk sınavda 4 aldı ’Hediye’ girişimi olmasa, rahatlıkla 5 verip geçirebilirdimATIN 35 KURUŞ İŞİNİZ GÖRÜLSÜN (Yurttaş ÜG) İstanbul’un Anadolu Yakası’da, tek katlı gecekondu bir evimiz vardı Bir müteahhit evi yıkıp yerine yenisini yapabileceğini söyledi Bize 5 daire düştü, lakin tapu yoktu Müteahhit, ’Ben kendime, payıma düşen dairelerin tapusunu aldım, siz de kendiniz alın’ dedi Tapu dairesinde günlerce bekledik, sıra gelmiyordu Bir gün çaycı bize yaklaştı, ’Verin 35 kuruş işiniz görülsün Yoksa daha fazla kazanç gidersiniz’ dedi Aramızda, 5’er 10’ar YTL topladık verdik Çaycı parayı alıp, bir odaya girdi Kısa süre daha sonra da tapu için çağrıldık İmzalarımızı attık, tapularımızı aldıkSİGARASINI YAKTIK 300 YTL İNDİRDİ (Vatandaş HÇ) Kızımı okula yazdıracaktım, birincil o vakit rüşvet vermiştim Müdürle kapıda karşılaştık, ateş istedi, verdim ve sigarasını yaktı ’İçeride görüşelim’ dedi Odasındaki veliler çıktıktan daha sonra biz girdik, ’Siz benim sigaramı yakmıştınız yok mi’ diye sordu ’Evet’ dedim ’Tamamlanmış o vakit size birşeyler yaparız’ diyerek pazarlığa başladı Ilk Kez 500 YTL istedi fakat sigarasını yaktık diye 200 YTL’ye indi Biz de verdikAĞAÇ YERİNE KESENİ MUHAFAZA ETTİLER (İşsiz HP KAHRAMANMARAŞ) Köyümüzde AB adında bir tüccar, ağaçlarımızı kesip satıyordu Durumu Orman Muhafaza Müdürlüğü’ne bildirdik Fakat bir netice alamadık sonradan öğrendik fakat, 2 memur gelip inceleme yapmış Ama AB’den, o dönem 75 YTL rüşvet alıp, durumu örtbas etmişler Konuyu jandarmaya ilettik, bir zaman sonradan firari orman kesmeye devamlı AB ile 2 ormancı yakalandı Ormancılar ve AB 15’ar yıl hapis cezasına çarptırıldıDOKTORLARIN CEZASINI HAP FİRMASI ÖDEDİ (Hekim AG NİĞDE) Bir ilaç firması, kendi ilaçlarını yazdırmam karşılğı Antalya’ya bir geziye misafir etme etti, reddettim Ancak çevremde çok sayıda hekim arkadaşım bu geziye katıldı Hatta sağlık durumu müdürü, müsade dilekçesi hazırlayıp valiye sunmuş, lakin imzayı beklemeden geziye göndermiş Vali durumu öğrenince, hepsine Ulusal Eğitim Yardım Kampanyası’na 100’er YTL ’affetme cezası’ vererek soruşturmayı kapattı Fakat paraları benzer hap firması ödediHAKEDİŞİ HAKETMENİN EN KISA YOLU SUS PAYI (Iş takipçisi MAK MERSİN) Çalıştığım firmada halk kuruluşundan ihaleler alıyor, inşaat yapıyoruz Bir ilçenin dağ köyünde aldığımız bir onarım ihalesinde, hafriyat alanı hemen yanımızda olmasına karşın, patronla görüşen komisyon üyeleri işi bağladı Alan yokmuş gibi, hafriyat, 30 kilometre uzaklıktaki bir araziye taşınıp, onarım alanını yüklemek için buradan her tarafta taşınmış gösterildi Böyle olunca işveren da komisyondakilere dilediği hediyeleri alıp teslim etti Hak edişlerimizi ve alacağımızı hiç uzatmadan aldıkOsmanlı’da listesi vardı Mesela, Osmanlı, bakmış başedemiyor, devlet görevlilerine gelen hediyeleri ’yasaklanmış olanolmayan’ diye ikiye ayırmış Yasak hediyeler aralarında; altın, gümüş, köle, cariye ve (kömür) bulunuyor Yasaklanmış olmayanlar aralarında ise tatlılar, yoğurt, tereyağı, süt ve kuzu var Rüyada alırsanız para geliyor seslenmek RÜYA tabirlerine göre, rüşvet edinmek, elinize kısa zaman sonradan para geçecek veya verdiğiniz borcu geri alacaksınız demektir Birey sus payı verirse zorlama durumda kalır Sus Payı alırsa çevresindekiler ile darılır Rüyada bir kimseden rüsvet elde etmek veya rüsvet saptamak, etrafınızla olan alış verişlerinizin düzenini kaybedeceğine, bir işte başarılı olamadığınıza, mutlaka yeni bir muhite gitmek zorunda bulunduğunuza işarettir Elinize kısa sürede para geçecek Bir arkadaşınıza verdiğiniz borcu geri alabilirsinizRüyada sus payı aldığını görmek; içinde bulunduğunuz çevreden hemen uzaklaşmanız gerektiğine, sus payı verdiğini görmek; yakınlarınızla olan ilişkilerinizde daha içten olmanız gerektiğine işarettir Amma uzatın be komşu (İşadamı TD ANKARA) Çankaya’da tabanca ruhsatı başvurum için karakola çağırdılar Memur daha hoşgeldiniz bile demeden, ’Ama eliniz boş gelmişsiniz’ dedi Masanın yan etejerin çekmecesini açıp işaret yapınca, talebini anladım ’Ben öyle bir şeye giremem’ dedim ’Buraya kırmızıyı çakarsam alamazsın o ruhsatı’ dedi Ben kararsızlık edince de, ’Amma uzattın be komşu, altı üstü vereceğin bir çorba parası’ diye ekledi Çorba parasını çekmeceye attım Bu Nedenle emniyet silah için geçmem gereken ’derin araştırmayı’ kısa yoldan halletti Adliye garajındaki Mercedes’ler yeter (Avukat AY) Bir davamızı karara bağladık, kesinleşmesi için karşısında tarafa beyanat edecektim Kanuna göre, kapıya yapılan tebligat yeterlidir Üzerine temyiz gelmemişse, karar kesinleşmiş oluyor Oysa, kalem memuru bizimle benzer fikirde değildi Bizim bilmediğimiz bir ülkede hukuk fakültesini bitirmiş olsa gerek Zira ona göre; ’temyiz diğer bir mahkemeden üretilmiş olabileceği için, 5 gün daha beklenmeliydi’ Adalet dediğiniz hakimin yok kalem müdürünün iki dudağı arasındadır 5 gün daha sonra, ’nihayet tamamdır’ derken, müdürün yeni yasal yorumu geldi: ’Bu tebligat usulüne yerinde yapılmamış’ Kalemine baktığı hákim, ’tebligat geçerli olabilir ama kalem müdürümle aramı mı bozacaksınız’ dedi Baştan benzer süreç başladı Kesinleşmiş karar niye 2 ay uzatılır? Cevap için adliye garajındaki 350 bin YTL’lik mercedeslere bakmak tatmin ediciAyar: Yukarı Çık Tombik İşi Sana Öğretsinbaşlıklı hikayede muameleci AD’nin Denizcilik İşletmelerine Ilk gittiğim günifadesi ile sehven kullanılmıştır Hürriyetcom  

858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt