Ruya İle İlgili Guzel Sozler
Ruya İle İlgili Sozler
Biz uyuyunca ruyalar uyanırlar
Grillparzer
Ruya, gecenin akvaryumudur
Victor Hugo
Ruyada susuzların gozune, dunyanın her yeri pınar gorunur
Sadi
Ruyalar aynalara benzerler; bazen iclerinde
başlarımıza gelecek şeyleri goruruz
Moliere
Gonlum ne dertlidir, ne de bahtiyar; Ne kendisine yar, ne kimseye yar, Bir ruya uğrunda ben diyar diyar, Golgemin peşinden yurur giderim
Necip Fazıl KISAKUREK
Artık hayallerim suya duşecek diye kaygılanmıyorum Cunku, onlar duşe duşe yuzmeyi oğrenmişler
Cemal SUREYA
Eğer bu hayatta illa kıymet bilmek gerekiyorsa, sadece kendi kıymetini bil Boşver be! Nasılsa her ruya guneşle sona eriyor
Bob MARLEY
Şuphe, hummalı hastaya benzer; uyumaz, uyuyamaz, uyutmaz, dalsa da korkuslu ruya gorur
CENAP ŞAHABETTİN
Hayatlarımızı bir ruyayla karşılaştıranlar haklıymış Uyanık uyuyor, ve uykuda uyanıyormuşuz
MONTAIGNE
İsterimki karanlıkta tek beyazın olayım, İsterimki son nefeste alın yazın olayım Ekmek gibi, su gibi sana lazım olayım, Seninle kavuşmanın ruyasındayım Diyeceğin bir evet ile hayır arasındayım
Atakan Korkmaz
Ruya bilincdışına acılan kral kapısıdır
SIGMUND FREUD
Gercek yalnızca bir iluzyondur, ama bitmek bilmeyen bir iluzyon
Albert Einstein
En mutlu duşten daha mutludur uyanmak
BERNARD SHAW
Sensiz yaşayacak bir can'a değil, Seninle duyduğum heyecan'a değil, Her gece gorduğum ruyana değil, Benim yalnız sana ihtiyacım var
Atakan Korkmaz
Ruyaların mantıkla alışverişi yoktur
MILNE
Herbirimizin farklı bir ruya gorduğunu hatırlatmakta fayda var
Kızılderili Atasozleri
Ruya İle İlgili Sozler
Biz uyuyunca ruyalar uyanırlar
Grillparzer
Ruya, gecenin akvaryumudur
Victor Hugo
Ruyada susuzların gozune, dunyanın her yeri pınar gorunur
Sadi
Ruyalar aynalara benzerler; bazen iclerinde
başlarımıza gelecek şeyleri goruruz
Moliere
Gonlum ne dertlidir, ne de bahtiyar; Ne kendisine yar, ne kimseye yar, Bir ruya uğrunda ben diyar diyar, Golgemin peşinden yurur giderim
Necip Fazıl KISAKUREK
Artık hayallerim suya duşecek diye kaygılanmıyorum Cunku, onlar duşe duşe yuzmeyi oğrenmişler
Cemal SUREYA
Eğer bu hayatta illa kıymet bilmek gerekiyorsa, sadece kendi kıymetini bil Boşver be! Nasılsa her ruya guneşle sona eriyor
Bob MARLEY
Şuphe, hummalı hastaya benzer; uyumaz, uyuyamaz, uyutmaz, dalsa da korkuslu ruya gorur
CENAP ŞAHABETTİN
Hayatlarımızı bir ruyayla karşılaştıranlar haklıymış Uyanık uyuyor, ve uykuda uyanıyormuşuz
MONTAIGNE
İsterimki karanlıkta tek beyazın olayım, İsterimki son nefeste alın yazın olayım Ekmek gibi, su gibi sana lazım olayım, Seninle kavuşmanın ruyasındayım Diyeceğin bir evet ile hayır arasındayım
Atakan Korkmaz
Ruya bilincdışına acılan kral kapısıdır
SIGMUND FREUD
Gercek yalnızca bir iluzyondur, ama bitmek bilmeyen bir iluzyon
Albert Einstein
En mutlu duşten daha mutludur uyanmak
BERNARD SHAW
Sensiz yaşayacak bir can'a değil, Seninle duyduğum heyecan'a değil, Her gece gorduğum ruyana değil, Benim yalnız sana ihtiyacım var
Atakan Korkmaz
Ruyaların mantıkla alışverişi yoktur
MILNE
Herbirimizin farklı bir ruya gorduğunu hatırlatmakta fayda var
Kızılderili Atasozleri