Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ruya İle İlgili Hadisler

Hoş geldin! creativetn tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ruya İle İlgili Hadisler
0
127

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ruya İle İlgili Hadisler

Ruya Hadisleri

Resulullah (sav) buyurdular ki:

Ruya Allah`tan dır Hulm (sıkıntılı ruya) şeytandandırOyle ise sizden biri hoşuna gitmeyen kotu bir ruya (hulm) gorecek olursa sol tarafına tukursun ve ondan Allah`a istiaze etsin (sığınsın) (Boyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemiyecektir

Kim gormediği halde ruya gorme iddiasına kalkarsa (kıyamet gunu) arpa daneciğine duğum atması teklif edilir Kim de kendisinden hoşlanmadıkları halde bir grubun konuşmasını dinleme gayretine duşerse kıyamet gunu kulağına erimiş kurşun dokulur Kim bir sureti tasvir ederse (kıyamet gunu) azaba uğrar ve bu yaptığına ruh uflemesi emredilir ama ufleyemez

Sana gosterdiğimiz ruya ile ve Kur`an`da lanetlenmiş ağacla sadece insanları denedik(İsra60) mealindeki ayette gecen ruyaicin şu acıklamayı yaptı: Bu Resulullah (sav) Mirac gecesinde Beytu`lMakdis`e goturulduğu zaman gozuyle gormesidir Kur`an`da lanetlenmiş ağacda zakkum ağacıdır

Resulullah (sav) bir gun: Sizden bir ruya goren var mı?diye sual buyurdular Cemaatten bir adam: Evet ben (şoyle bir ruya gordum): Sanki gokten inmiş bir terazi vardı Siz ve Ebu Bekir tartıldınız Sen Ebu Bekir`den ağır geldin Ebu Bekir`le Omer de tartıldılar Ebu Bekir ağır geldiSonra Omer`le Osman tartıldılar Omer ağır bastıSonra terazi kaldırıldıdedi (Adam sozunu bitirince) Resulullah (sav)`ın mubarek yuzlerinde memnuniyetsizlik gorduk

Tirmizi`de Ebu Said`den şu rivayet kaydedilmiştir: En sadık ruya seher vakitlerinde gorulen ruyadır

Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) şoyle demişti:

Benden sonra, nubuvvetten sadece mubeşşirat (mujdeciler) kalacaktır!Yanındakiler sordu:
Mubeşşirat da nedir`?Salih ruyadırdiye cevap verdi
Muvatta'nın rivayetinde şu ziyade var: Salih ruyayı salih kişi gorur veya ona gosterilir

Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:

Zaman yaklaşınca, mu'minin ruyası, neredeyse yalan soylemeyecek Esasen mu'minin ruyası, nubuvvetin kırk altı cuzunden bir cuzdurBuhari'nin rivayetinde şu ziyade var: Nubuvvetten cuz olan şey yalan olamaz

Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) sık sık: Sizden bir ruya goren yok mu?diye sorardı Gorenler de, O'na Allah'ın diledigi kadar anlatırlardı Bir sabah bize yine sordu:
Sizden bir ruya goren yok mu ?
Kendisine: Bizden kimse bir şey gormedi!dediler Bunun uzerine:
Ama ben gordumdedi ve anlattı()

Hz Enes (radiyallahu anh) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in şoyle soylediğini isittim:
Ben bu gece, ru'yamda, kendimi Ukbe İbnu Rafi'in evinde imişim gordum Orada bana İbnu Tab denen cinsten taze hurma getirildi Ben bu ruyayı şoyle te'vil ettim: Yukselme dunyada bizimdir, ahirette de hayırlı akıbet bizimdir, dinimiz de tamamlanmıştır

Hz Aişe (radiyallahu anha) anlatıyor: Ruyamda hucreme uc ayın duştuğunu gordum Ruyamı babam Ebu Bekr (radiyallahu anh)'e anlattım Sukut etti, cevap vermedi Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) vefat edip de odama defnedilince babam Ebu Bekr:
İşte (ruyanda gorduğun) uc aydan biri ve en hayırlısı!dedi