Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rüya İle İlgili Hadisler

Rüya İle İlgili Hadisler
0
144

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Rüya İle İlgili Hadisler

Rüya Hadisleri

Resulullah (tez) buyurdular oysa:

Rüya Allah`tan dır Hulm (tedirgin rüya) şeytandandırÖyle ise sizden biri hoşuna gitmeyen kötü bir rüya (hulm) görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah`a istiaze etsin (sığınsın) (Böyle yaparsa şeytan) kendisine katiyen hasar edemiyecektir

Kim görmediği halde rüya görme iddiasına kalkarsa (kıyamet günü) arpa daneciğine düğüm atması önerge edilir Kim de kendisinden hoşlanmadıkları halde bir grubun konuşmasını dinleme gayretine düşerse kıyamet günü kulağına erimiş kurşun dökülür Kim bir sureti tanım ederse (kıyamet günü) azaba uğrar ve bu yaptığına ruh üflemesi emredilir fakat üfleyemez

Sana gösterdiğimiz rüya ile ve Kur`an`da lanetlenmiş ağaçla sadece insanları denedik(İsra60) mealindeki ayette geçen rüyaiçin şu açıklamayı yaptı: Bu Resulullah (sav) Mirac gecesinde Beytu`lMakdis`e götürüldüğü vakit gözüyle görmesidir Kur`an`da lanetlenmiş ağaçda zakkum ağacıdır

Resulullah (sav) bir gün: Sizden bir rüya gören var mı?diye sual buyurdular Cemaatten bir adam: Evet ben (şöyle bir rüya gördüm): Güya gökten inmiş bir terazi vardı Siz ve Ebu Bekir tartıldınız Sen Ebu Bekir`den ağır geldin Ebu Bekir`le Ömer de tartıldılar Ebu Bekir ağır geldiSonra Ömer`le Osman tartıldılar Ömer ağır bastıSonra terazi kaldırıldıdedi (Adam sözünü bitirince) Resulullah (sav)`ın mübarek yüzlerinde memnuniyetsizlik gördük

Tirmizi`de Ebu Said`den şu söylenti kaydedilmiştir: En sadık rüya seher vakitlerinde görülen rüyadır

Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) şöyle demişti:

Benden daha sonra, nübüvvetten sadece mübeşşirat (müjdeciler) kalacaktır!Yanındakiler sordu:
Mübeşşirat da nedir`?Salih rüyadırdiye cevap verdi
Muvatta'nın rivayetinde şu ziyade var: Salih rüyayı salih kişi görür ya da ona gösterilir

Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular fakat:

Vakit yaklaşınca, mu'minin rüyası, az kalsın yalan söylemeyecek Esasen mu'minin rüyası, nübüvvetin kırk altı cüzünden bir cüzdürBuhari'nin rivayetinde şu ziyade var: Nübüvvetten cüz olan şey yalan olamaz

Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) sık sık: Sizden bir rüya görebilen yok mu?diye sorardı Görenler de, O'na Allah'ın diledigi değin anlatırlardı Bir sabahleyin bize yine sordu:
Sizden bir rüya gören değil mu ?
Kendisine: Bizden kimse bir şey görmedi!dediler Bunun üstüne:
Fakat ben gördümdedi ve anlattı()

Hz Enes (radiyallahu anh) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in şöyle söylediğini isittim:
Ben bu gece, rü'yamda, kendimi Ukbe İbnu Rafi'in evinde imişim gördüm Orada bana İbnu Tab denen cinsten taze hurma getirildi Ben bu rüyayı şöyle te'vil ettim: Çoğaltma dünyada bizimdir, ahirette de hayırlı akıbet bizimdir, dinimiz de tamamlanmıştır

Hz Aişe (radiyallahu anha) anlatıyor: Rüyamda hücreme üç ayın düştüğünü gördüm Rüyamı babam Ebu Bekr (radiyallahu anh)'e anlattım Sükut etti, cevap vermedi Rasulullah (aleyhissalatu vesselam) vefat edip de odama defnedilince babam Ebu Bekr:
İşte (rüyanda gördüğün) üç aydan biri ve en hayırlısı!dedi*

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt