Rüyanın önlediği Felaket Netten bulduğum acayip bir rüyayı sizinle paylaşmak istedimRüyalarımız her zaman bizler için bir işarettirGeçmişten ve gelecekten bizlere sunulan bir haberdir RÜYANIN ÖNLEDİĞİ AFET Geçen harp sırasında fırtınalı bir gün, C23 numaralı İngiliz denizaltısı şafak sökmeden Harwicehe limanından ayrılmıştı Buz gibi rüzgar, yağan yağmuru sulu sepken haline getiriyordu Bütün o gün ve onu peşine düşüp takip eden gece, denizaltı, güvertelerine vuran rüzgar ve sulu sepken tarafından kamçılana kamçılana, fırtınalı denizde çalkalanıp durdu Denizaltının havanın bu şiddetine dayanıklılık edemeyeceğini düşünen kaptan, nihayet subaylarından Brandt'a dalma emrini verdi Kahvaltıdan daha sonra ön derinlik ölçü cihazının yanına bir gözcü koy Geri kalan cümbür cemaat bu gecenin 10'una kadar serbesttir Bu saatten evvel, su yüzüne çıkamayacağımız belirlenmişdedi Denizaltı daldıktan sonradan vazife başında bulunmaları gerekenler hariç, bütün subaylar ve mürettebat uykuya geçti bari 10 saat uyuyacağını tahmin eden Brandt, başını yastığa koyar koymaz derin bir uykuya daldı Rüya görmeye başladı Bir mühimmat fabrikasında idi Pantolonlu kadınlar mermileri barutla doldurmakla meşguldüler Çalıştıkları odanın bir ucunda, üzerinde müfettişyazılı cam bir bölmeyle ayrılmış kısım vardı Buraya yakında olacak olan Brandt, kız kardeşinin içeride bir masa başında oturduğunu görür gibi oldu Genç kadın, Bradt'ın bulunduğu istikamete baktığı halde, onu görür veya tanır gözükmüyordu Aradaki kapıdan öteki odaya bakan Bradt, bir alev dilinin, yerden kadınların mermileri doldurdukları odaya dürüst, yılan gibi kaydığını korku içinde fark etti Kız kardeşine bağırmak istediyse de, sesinin kısıldığını gördü Başı masanın üzerine düşen kadıncağız uyuyor görünüyordu Brandt ona içten koşmak isteyince bacakları hareket etmedi Daha Sonra kulakları sağır edici infilak, etrafı toz, alev ve dumana boğdu Brandt her tarafta ileri atılmağa çalışırken başının yatağın tavanına vurmasıyla uyandı Bir cephane fabrikasında yok, C23 deniz altısında emniyetteydi ! Gördüğü rüyayı hatırlayınca yüksek sesle Aman ne feciydi!diye söylenmekten kendini alamadı Biraz daha kendine gelince saatine bakmayı akıl etti, saat 10'du Halbuki kaptan denizaltının saat 10'da su yüzüne çıkmasını emretmişti Acaba kendisini neden uyandırmamışlardı? Brandt heyecanla yataktan fırladı Nöbetçinin yanına gidince onun uyuya kalmış olduğunu fark etti Adamcağız, Brandt kendisini sarsınca dahi uyanmadı Adamın kalbini yokladı kalbi böylece hafif atıyordu Brandt, derin bir uykuda olan kaptanı dahi uyandıramadı Bradt kendi kalbinde de bir ağırlık olduğunu ve nefes almakta güçlük çektiğini hissetti Bunun üstüne adamların üzerine, kova kova su dökerek onları uyandırmaya çalıştı Bu surette uyanabilen üç kişinin yardımıyla denizaltıyı su yüzüne çıkardı Kaportaları açınca ortalığın apaydınlık olduğunu görerek hayretler içinde kaldılar Denizaltı 24 saat müddetle, yani kaptan emrettiği müddetten 12 saat daha artı suyun dibinde kalmış ve bu 12 saat zarfında hava, gaz dumanlarıyla ağırlaşmıştı Dumanlar Brandt'tan diğer herkesi kendinden geçirmişti C23 limana dönünce Brandt kız kardeşinin bir mektubunu buldu Genç bayan şunları yazıyordu: Bu gün fabrikada dehşet bir facia oldu Kadınların mermi doldurdukları atölyede bir fimalk, 36 kadını öldürdü Binanın içinde yüzlerce birey ağır surette yaralandı Ben, büyük bir baht esri olarak, yarasız beresiz kurtuldum İnfilak, saat 10'dan az evvel oldu Saat 10'da atölyeleri dolaşıp teftiş etmem lazımdı bu arada hayatımda birincil kez olarak masamın başında uykuya daldım Uyurken seninle ilgili korkunç bir rüya gördüm Rüyamda bir denizaltının içindeydim Sen ve arkadaşların ölü olarak yatıyordunuz ama nedense senin tamamıyla ölmediğine inanarak seni uyandırmaya çalıştım Ne çare oysa sesim kısıldığından kendimi sana işittiremiyordum Tam bu sırada infilak beni uyandırdı