iltasyazilim
FD Üye
Rüzgar Gülü Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
*1 adet yumurta
*15 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya (5 gram)
*253 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*2 yemek kaşığı kakao (hamurun yarısı için)
Rüzgar Gülü Kurabiyem Tarifi Yapılışı Kurabiye hamurunu hazırlamak için, margarin, yumurta ve pudra şekeri, derin bir kapta, çatal ile ezilerek karıştırılır
Üzerine vanilya, nişasta ve kabartma tozu ilave edilip, tekrar karıştırılır
Üzerine bardakla ölçülü olarak azar azar un ilave edilip, güzelce yoğrulur ve oldukça yumuşak bir hamur elde edilir
Elde edilen hamurun yarısı, başka bir kap içerisine alınır ve üzerine kakao ilave edilip yoğrulur
Diğer hamurun üzerine de gerekirse çok az un ilave edilip, kıvamı ayarlanır (hamuru sert olursa şekil vermek zor olur)
Elde edilen kakaolu ve sade kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde birer parça kopartılır
Düz zemin üzerinde, ince uzun olacak şekilde yuvarlanır ve bir uçları birleştirilip birbirine dolandırılır
Daha sonra gül şeklinde kıvrılır ve şekillendirilen*rüzgar gülü kurabiye, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
Bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir
Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 170° fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
AFİYET OLSUNN
*250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
*1 adet yumurta
*15 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı nişasta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya (5 gram)
*253 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*2 yemek kaşığı kakao (hamurun yarısı için)
Rüzgar Gülü Kurabiyem Tarifi Yapılışı Kurabiye hamurunu hazırlamak için, margarin, yumurta ve pudra şekeri, derin bir kapta, çatal ile ezilerek karıştırılır
Üzerine vanilya, nişasta ve kabartma tozu ilave edilip, tekrar karıştırılır
Üzerine bardakla ölçülü olarak azar azar un ilave edilip, güzelce yoğrulur ve oldukça yumuşak bir hamur elde edilir
Elde edilen hamurun yarısı, başka bir kap içerisine alınır ve üzerine kakao ilave edilip yoğrulur
Diğer hamurun üzerine de gerekirse çok az un ilave edilip, kıvamı ayarlanır (hamuru sert olursa şekil vermek zor olur)
Elde edilen kakaolu ve sade kurabiye hamurundan, ceviz büyüklüğünde birer parça kopartılır
Düz zemin üzerinde, ince uzun olacak şekilde yuvarlanır ve bir uçları birleştirilip birbirine dolandırılır
Daha sonra gül şeklinde kıvrılır ve şekillendirilen*rüzgar gülü kurabiye, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
Bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir
Kurabiyeler, önceden ısıtılmış 170° fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
AFİYET OLSUNN