Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saadet Parfe Tarifi Resimli

Saadet Parfe Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Saadet Parfe Tarifi




Resimli Saadet Parfe Tarifi

Malzemeler

2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
Kocaman dövülmüş fındık
Sosu için :
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin



Hazırlanışı

Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım Öbür bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene kadar çırpalım Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene değin çırpalım Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, daha sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim Kocaman dövülmüş fındıkları da ekleyip adamakıllı karıştıralım

Derin bir barbar veya kek kalıbına pak bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana dek buzlukta bekletelim

Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım Üstüne süt ve suyu ekleyelim Üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim Ateşten alıp iyice soğutalım Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üstüne ters çevirerek çıkaralım Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üstüne gezdirerek dökün ve servis yapın *
 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt