iltasyazilim
FD Üye
Saadet Parfe Tarifi
Resimli Saadet Parfe Tarifi
Malzemeler
2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
Kocaman dövülmüş fındık
Sosu için :
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin
Hazırlanışı
Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım Öbür bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene kadar çırpalım Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene değin çırpalım Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, daha sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim Kocaman dövülmüş fındıkları da ekleyip adamakıllı karıştıralım
Derin bir barbar veya kek kalıbına pak bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana dek buzlukta bekletelim
Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım Üstüne süt ve suyu ekleyelim Üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim Ateşten alıp iyice soğutalım Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üstüne ters çevirerek çıkaralım Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üstüne gezdirerek dökün ve servis yapın *
Resimli Saadet Parfe Tarifi
Malzemeler
2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
Kocaman dövülmüş fındık
Sosu için :
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin
Hazırlanışı
Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım Öbür bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene kadar çırpalım Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene değin çırpalım Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, daha sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim Kocaman dövülmüş fındıkları da ekleyip adamakıllı karıştıralım
Derin bir barbar veya kek kalıbına pak bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana dek buzlukta bekletelim
Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım Üstüne süt ve suyu ekleyelim Üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim Ateşten alıp iyice soğutalım Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üstüne ters çevirerek çıkaralım Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üstüne gezdirerek dökün ve servis yapın *