Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sabah Namazına Kalkamadım Nasıl Kılmalıyım?

Sabah Namazına Kalkamadım Nasıl Kılmalıyım?
0
123

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Sabah namazına kalkamadım güneş doğdu ben nasıl niyet etmem gerek. Bugünkü sabah namazının iki rekat sünnetini kılmaya mı yoksa kazaya kalmış iki rekat kaza sünnetini kılmaya mı demem lazım. Teşekkürler cevap için.

Cevap
: Değerli ziyaretçimiz, sabah namazına kalkamazsanız ve kalktığınız da güneş doğmuşsa yapmanız gereken kerahat vaktinin çıkmasını beklemelisiniz. Eğer kerahat vakti çıkmışsa bu durumda sabah namazının önce sünnetini sonra ise farzını kılmalısınız.

Örneğin sabah namazını farzını kılacaksınız, bu durumda şu şekilde niyet etmelisiniz: Niyet ettim Allah rızası için vakti geçikmiş sabah namazının 2 rekat fazını kılmaya. Yüce Mevla’mız kıldığınız ve kılacağınız namazlarınızı kabul eylesin. Bununla birlikte namazlarımızı kazaya bırakmamaya çok önem göstermeliyiz.

Similar threads

Örneğin bir kimse sabah namazına uyanamadı ve uyandığında Kerahet vaktinin girdiğini hatta geçtiğini gördü. Bu durumda kerahet vakti geçince sabah namazı nasıl kılınır ve niyet edilir? Bilgi verir misiniz? Kerahet Vakti Geçince Sabah Namazı Nasıl Kılınır? Cevap: Değerli ziyaretçimiz, öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Vaktiyle kılmadığımız namazları nasıl kılmalıyız? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz ve neler yapmalıyız? Özetle, sorum kaza namazı nasıl kılınır? Lütfen bu konuda detaylı bir bilgi verin. Kaza Namazı Nedir? Cevap: İslam dininde Farz bir namazı vaktinde kılmaya eda, vakti geçtikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Sabah namazının kazası nasıl kılınır? Farz bir namazı vaktinde kılmaya eda, vakti gectikten sonra kılmaya kaza, bozulan bir namazı tekrar kılmaya da iade denirBir vakit namazı kasdi olarak kılmayıp kazaya bırakmak buyuk bir gunahtırVakti icinde kılınmayan beş vakit namazın kazası farz, vitir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt